Vogue
Loving private Ryan: lees onze ode aan Ryan Gosling in Vogue The Book

cultuur / Interviews

Loving private Ryan: lees onze ode aan Ryan Gosling in Vogue The Book

Datum
Auteur
Stefanie Bottelier
Hama Sanders

Niemand in de zaal hield het droog toen hij onlangs tijdens de Golden Globeuitreiking Eva Mendes liefdevol bedankte voor haar onvoorwaardelijke steun tijdens de opnames van La La Land. Terwijl hij haar naam niet een keer liet vallen. Het is typerend voor de enigmatische acteur – die zijn privéleven graag zo privé mogelijk houdt – met de guy next door-uitstraling. Gelukkig is Ryan Gosling allesbehalve dat.

Hey girl, zullen we het over Ryan Gosling hebben? Er zullen waarschijnlijk weinig vrouwen zijn die nu vol afgrijzen afhaken. Want liefde voor Ryan Gosling is een van die zeldzaamheden die ons allen bindt. Allemaal ja. Tenminste, dat stel ik vast – toegegeven: geheel onwetenschappelijk – dankzij het feit dat ik geen enkele vrouw ken die Ryan Gosling niet kan uitstaan. Ik ken alleen maar vrouwen (en een paar mannen) die met hem willen trouwen. Zo veel eensgezindheid kom je over het algemeen niet tegen als het om mannen gaat. Ik concludeer het daarnaast uit het vaak aan het absurde grenzende, onuitputtelijke aanbod van Ryan Gosling-merchandise dat te verkrijgen is in de wereld. Welke andere acteurs hebben geïnspireerd tot de productie van kleurboeken, kussens, gebedskaarsen, oorbellen, nail art, onderbroeken en godbetert zelfs leggings met de afdruk van hun hoofd? Juist, geen enkele, niet op die schaal. Wat is toch het geheim van Ryan Gosling? Als we puur naar de verpakking van de beste man kijken, kunnen we gerust vaststellen dat er op aarde knappere exemplaren rondlopen dan the Gos. Zijn ogen, hoewel prachtig korenblauw, staan wellicht net een tikkeltje te dicht bij elkaar, zijn kaaklijn is nou ook weer niet zo wilskrachtig en in de categorie ‘kapsel’ stond hij niet vooraan toen de weelderige lokken werden uitgedeeld. Ook qua lichaam moeten we vaststellen dat het niet überperfect is. Hoewel hij er heus patent uitziet, in sommige films zelfs meer dan patent, cue beelden van zijn torso in Crazy, Stupid, Love. en Emma Stone die uitroept: ‘Seriously? It’s like you’re photoshopped!’ Het uiterlijk van Ryan Gosling scoort kortom een keurige ‘ruim voldoende’, zeg een 7,5. Nou staan wij vrouwen natuurlijk bekend om onze diepgang als het gaat om celebrity crushes, maar die worden echt niet door louter uiterlijk schoon veroorzaakt; die bestaan uit een cocktail van heel andere factoren dan alleen uiterlijke verschijningsvorm. Wat zijn die geheimzinnige ingrediënten in de Gosling-cocktail die hem zo onweerstaanbaar maken?

Getty Images

Op ballet

Ryan Gosling (1980 , London, Ontario) knalde onze levens binnenmet de film The Notebook uit 2004 . Dit verhaal, waarin hij de grote liefde vertolkt van tegenspeelster Rachel McAdams, met wie hij daarna tot 2007 ook in het echte leven een paar vormde, is een van de meest romantische films aller tijden. Dat het tegelijkertijd een melodramatische draak is, doet niets af aan het smakelijke liefdeoverwint-alles-gegeven. Met de sarcastische stem in je hoofd op mute  is het genieten geblazen van de iconische liefdesscènes, zoals een van de beste (zo niet de beste) filmkussen in de regen ooit.

Al was het voor het grote publiek misschien de eerste kennisma-king met de acteur, hij had al een lange weg naar roem achter zich. De kleine Ryan was een apart jongetje. Naar eigen zeggen vond hij het maar niets om een kind te zijn, vanwege het gebrek aan controle dat je over je eigen leven hebt. Hij werd gepest, had geen vriendjes, kreeg de diagnose ADHD en werd op school gezien als probleemkind. Hij was eigenzinnig en het enige jongetje op de lokale balletschool. Een leraar op school vond het nodig om daar steeds weer grapjes over te maken, totdat Gosling op een dag het advies van zijn moeder – ‘Als je vindt dat hij je respectloos behandelt, kun je ook gewoon weglopen’ – in de praktijk bracht en nooit meer terugging naar school. Vanaf dat moment kreeg hij thuis les van zijn moeder.

Lees het complete artikel over Ryan Gosling in Vogue The Book - The Beach Issue, Vogue's luxe zomeruitgave, dat nu in de winkels ligt of  .

In gesprek met Cat Marnell, het New Yorkse enfant terrible van de glossy tijdschriften, over haar nieuwe memoire

 

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Vogue.nl.
Dit vinden wij jammer, want Vogue.nl is mede dankzij deze advertenties gratis toegankelijk.
Wil je een uitzondering maken voor Vogue.nl, of meer lezen over hoe wij met advertenties omgaan?
Klik dan hier. Veel dank!

Maak een uitzondering voor Vogue.nl > Sluiten