Rihanna's langverwachte project is een nieuw reggae album

Naast Ariana Grande, Lady Gaga en Adele komt ook Rihanna dit jaar met nieuw materiaal.

Afgelopen jaar was het een drukke periode voor Rihanna. Zo was de zangeres druk bezig met het runnen van haar succesvolle make-uplijn Fenty Beauty, net als het promoten en ontwikkelen van haar lingerielijn Savage x Fenty. Daarnaast speelde ze vorig jaar een rol in de film Ocean's 8, samen met grote namen Cate Blanchett, Sandra Bullock en Anne Hathaway. En natuurlijk; op 29 mei lanceert Rihanna haar eerste collectie van haar luxe modehuis in samenwerking met LVMH. Je zou bijna vergeten dat ze ook nog muziek maakt. Goed nieuws voor alle fans van Rihanna's oeuvre, want de zangeres komt dit jaar met niet één maar twee nieuwe albums; één daarvan is heet R9, een reggae album als eerbetoon aan haar Caribische roots.

Nieuw album voor Rihanna

Vorig jaar bevestigde de zangeres en entrepreneur al aan de Amerikaanse Vogue én op haar Instagram-account dat een nieuw album in de maak was. Een fan vroeg in de comments onder een van Rihanna's selfies wanneer we een nieuw album van haar kunnen verwachten. Haar antwoord was kort, maar krachtig: '2019'. Nu is het duidelijk; ze werkt aan één commercieel en één experimenteel album. Het is inmiddels een tijdje geleden dat Rihanna een nieuw album uitbracht. Haar vorige album Anti kwam uit in 2016, na Unapologetic in 2012. Haar meest recente single is Wild Thoughts in samenwerking met DJ Khaled. Het is daardoor niet meer dan logisch dat fans benieuwd zijn naar nieuw repertoire. En dat belooft mooi te worden. In een interview met Times' T Magazine vertelt ze dat ze zich liet zich inspireren door Bob Marley bij het samenstellen van het album. 'Ik klink als een echte toerist als ik vertel wat mijn favoriete nummers van hem zijn: Three little birds, No Woman, No Cry en Redemption.' Rihanna ontkende geruchten dat ze met Lady Gaga werkt, maar zei dat ze open staat voor samenwerking. 'Misschien omdat ze me volgt op Instagram. Het staat nu gepland, maar ik ben er niet tegen.' Eén ding is zeker: ze zal niet samenwerken met Drake. 'Niet op dit album, dat is zeker', zei Riri.

Vrouwelijke topartiesten

Rihanna is zeker niet de enige die met nieuwe muziek komt in het nieuwe jaar. Ook grote namen als Ariana Grande, Lady Gaga, Adele en Selena Gomez hebben bevestigd een nieuw album uit te brengen in 2019. Een jaar vol pophits van vrouwelijke topartiesten in het vooruitzicht, dat klinkt zeker niet verkeerd.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Muziek