Beyoncé's muziekvideo van haar nieuwe nummer 'Spirit' is een groot modespektakel

De zangeres verschijnt (samen met dochter Blue Ivy) in jaw-dropping looks van Valentino en Norma Kamali.

Beyonce Spirit muziekvideo
YouTube

Eindelijk is het zover: de live-action versie van The Lion King draait vanaf vandaag in de bioscoop. In de remake is onder andere het nummer Spirit te horen, Beyoncé's krachtige soundtrack voor de film. De 37-jarige zangeres, die de stem van Nala heeft ingesproken, lanceerde zojuist haar muziekvideo van het nummer, geheel in stijl van The Lion King. Speciaal voor de video wisselde Queen B maar liefst acht (!) keer van outfit, van dramatische Valentino-looks tot kleurrijke jurken van Norma Kamali. Een heus modespektakel, precies zoals we van Beyoncé gewend zijn.

'Spirit', de muziekvideo

In de muziekvideo, die een eerbetoon is aan het Afrikaanse continent, zien we beelden van de Afrikaanse natuur gemixt met fragmenten uit The Lion King. Vervolgens verschijnt Beyoncé zelf, gehuld in een paarse en zuurstokroze Valentino couture-jurk met een enorme hoeveelheid aan ruches. Niet veel later komt B's zevenjarige dochter Blue Ivy in beeld, die in een roze jurk van modelabel Alejandro en met rode krullen goed matcht met haar moeder.

Beyonce Spirit muziekvideo
YouTube

Meerdere fashion moments volgen, met Beyoncé gekleed in de meest spectaculaire looks. Zo zien we de zangeres in een koningsblauwe jurk met capuchon en split, een extravagante roze satijnen jurk van Shahar Avnet, een heuse zebra-outfit van Tongoro Studio, een gele stretch maxi-jurk van Norma Kamali en rode ensembles van Déviant La Vie. Vervolgens passeren nog drie looks de revue: een witte kralenjurk van Alexandrine, een knalblauwe glitterjumpsuit met franjes en een feloranje maxi-jurk met lange mouwen.

Nature, Waterfall, Water resources, Water, Natural landscape, Watercourse, Fun, Stream, Water feature, Tree,
YouTube
Pink, Headpiece, Hair accessory, Headgear, Long hair, Photography, Flower, Plant, Petal, Magenta,
YouTube
Pink, Landscape, Sand,
YouTube
Adaptation, Fun, Tree, Landscape, Plant, Rock, Tourism,
YouTube
Nature, Social group, Nature reserve, Watercourse, Natural environment, Water, Jungle, Water resources, River, Fun,
YouTube
Night, People, Crowd, Branch, Social group, Woody plant, Audience, Twig, Midnight, World,
YouTube
People, Fun, Standing, Fashion, Human, Tourism, Sea, Electric blue, Travel, Jeans,
YouTube
Performance art, Choreography, Dance, Dancer, Performance, Fun, Performing arts, Event, Concert dance, Modern dance,
YouTube

Bekijk hieronder de muziekvideo van Spirit, waarin niet alleen Queen B's outfits te bewonderen zijn, maar ook de choreografie van de Belgische danser Sidi Larbi Cherkaoui. De choreograaf werkte al vier keer eerder samen met de zangeres, zo weet HLN. 'Het is een geweldige ervaring om de visie van Beyoncé te onderschrijven. Ik geloof echt in haar boodschap en in de magie die ze creëert telkens wanneer ze haar ziel in een project legt,' aldus Sidi.

This content is imported from YouTube. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

The Lion King

Vorige week ging de live-action versie van The Lion King al tweemaal in première, in Los Angeles en in Londen. Tijdens de wereldpremière in LA maakte Beyoncé haar opwachting samen met dochter Blue Ivy in matching looks van Alexander McQueen, terwijl ze in Londen aan de arm van haar man Jay-Z verscheen, gekleed in een goudgele jurk met hoge split van modehuis Cong Tri. Daar ontmoette de zangeres tevens Meghan Markle en prins Harry voor de eerste keer - een moment waarop ongeveer de hele wereld heeft gewacht.

meghan-markle-beyonce-the-lion-king-premiere
De twee meest iconische vrouwen van deze tijd ontmoeten elkaar tijdens de première van The Lion King in Londen.
Getty Images

In de nieuwe versie van The Lion King (gebaseerd op het origineel uit 1994, maar dan met computeranimaties én echte acteurs) horen we niet alleen de stem van Beyoncé als Nala, maar ook die van James Earl Jones (die de stem van Musafa inspreekt, net als hij in het origineel ook deed) en Donald Glover (die de hoofdrol van Simba vertolkt). Beyoncé zal te horen zijn in de bekende nummers uit de film, zoals Can You Feel The Love Tonight. Daarnaast heeft ze een compleet nieuw album geproduceerd, The Lion King: The Gift, waarop diverse artiesten te horen zijn, inclusief haar eigen nummer Spirit.

The Lion King draait vanaf 17 juli in de bioscoop

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Muziek