Lady Gaga wordt beschuldigd van het stelen van Oscar-winnend nummer 'Shallow'

Songwriter Steve Ronsen beweert dat Lady Gaga de hit 'Shallow' van hem heeft gestolen.

Lady Gaga plagiaat Shallow
Getty Images

Het nummer 'Shallow' van Lady Gaga in duet met A Star Is Born-tegenspeler Bradley Cooper was een regelrechte hit. Met het emotionele lied, dat te horen was in de film, won Gaga een Oscar afgelopen februari. Nu beweert de relatief onbekende songwriter Steve Ronsen dat de 33-jarige zangeres het nummer van hem heeft gestolen.

Heeft Lady Gaga 'Shallow' gekopieerd?

De New York Post meldt dat Ronsen van plan is een rechtszaak aan te spannen wegens plagiaat van zijn nummer 'Almost', dat hij in 2012 schreef. Het gaat om een kort muzikaal stuk uit zijn lied (een opeenvolging van de muzieknoten G, A en B), dat nagenoeg identiek zou zijn aan een melodie in 'Shallow'. De notencombinatie – waarvan Ronsen claimt het alleenrecht op te hebben – komt echter al veel langer voor in de muziek, zo weet de New York Post.

In de zaak zal de liedjesschrijver naar verluidt miljoenen eisen van Gaga. Volgens de advocaat van de zangeres, Orin Snyder, zijn de beschuldigingen 'een schaamteloze poging om geld te verdienen aan het werk van een succesvolle artiest'. Beluister hieronder beide nummers en oordeel zelf.

Lady Gaga & Bradley Cooper - Shallow

This content is imported from YouTube. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Steve Ronsen - Almost

This content is imported from YouTube. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

'Shallow'

Voor de film A Star Is Born, waarin Gaga haar acteerdebuut maakte aan de zijde van Bradley Cooper, bracht de zangeres het nummer 'Shallow' uit. Het lied werd gemaakt in samenwerking met Andrew Wyatt, Anthony Rossomando en Mark Ronson en fungeerde als soundtrack voor de bekroonde film. 'Shallow' is maar liefst drie keer te horen in de prent, maar ook buiten het witte doek hebben Gaga en Cooper het nummer ter gehore gebracht. Zo verzorgden de twee een romantisch duet tijdens de Oscar-uitreiking in februari dit jaar.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Muziek