00's galore: de Pussycat Dolls zijn terug met een nieuwe single

Tien jaar na dato zijn ze het dansen duidelijk nog niet verleerd.

Voor iedereen die een vleugje 00's girlband in haar leven mist is er goed nieuws: The Pussycat Dolls zijn weer een ding, met nieuwe single en al. De groep maakte afgelopen zaterdag na tien jaar (!) hun comeback in de Britse versie van X-factor, waar ze onder meer een medley van hun grootste hits ten gehore brachten.

Reünie Pussycat Dolls

Het is bijna niet te geloven dat alle bandleden inmiddels zo rond de veertig jaar oud zijn, afgaande op de praktisch onveranderde (lees: vrij intense) choreografie. Nicole Scherzinger verscheen weer ouderwets aan het roer tijdens het optreden, met Carmit Bachar, Ashley Roberts, Jessica Sutta en Kimberly Wyatt aan haar zijde. Melody Thornton ontbrak naar verwachting bij het optreden: zij gaf eerder al aan dat ze een reünie niet zo zag zitten. Nicole dacht daarentegen al tijden na over een come-back, vertelde ze eerder aan The Guardian. 'Ik kon er namelijk eerst nooit van genieten. Het nam het grote deel van het plezier weg, want ik leefde destijds in een donkere wereld (ze leed destijds aan een eetstoornis, red.). Ik was aan het werk of mezelf aan het martelen.'

The Pussycat Dolls zongen op zaterdagavond niet alleen een medley van hun grootste hits – denk aan Buttons, When I Grow Up en Don't Cha – maar ook hun nieuwe single React! die, nou ja, perfect in het rijtje past. Toegegeven: er werd het een en ander af geplaybackt en aan de veelal bekritiseerde verhoudingen (Nicole en het restje, zeg maar) leek ook weinig veranderd, maar met die nostalgische gevoelens zat het wel check.

Het blijft niet alleen bij dit optreden: in april 2020 gaat de girlband ook weer toeren. Voorlopig staan er negen concerten in Groot-Brittannië op het program, waaronder steden zoals Newcastle, Manchester en Londen. In januari verschijnt er tevens een nieuwe EP van hun hand. Het hele optreden bij X-factor bekijk je hieronder.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Muziek