Alles wat je wil weten over popartiest en Kendall Jenners BFF Charlotte Lawrence

De veelbelovende zangeres is klaar om de wereld te gaan veroveren.

charlotte-lawrence-zangeres-muziek-kendall-jenner
Ilya S. Savenok / Getty Images

Heel zelden kom je een artiest tegen die zó perfect de zeitgeist weet te belichamen, dat je na het horen van één nummer op slag fan bent. Onze nieuwe favoriete singer-songwriter Charlotte Lawrence is er zo een. Met een combinatie van dromerige popmuziek en scherpe teksten weet ze met haar nummers een gevoelige snaar bij je te raken.

Charlotte Lawrence

Haar volgersaantal op Instagram groeit gestaag – al bijna één miljoen –, ze siert deze maand de cover van Jalouse Magazine en begint nu ook in Nederland steeds bekender te worden. Mocht je haar nog niet kennen, of juist nóg meer over haar te weten willen komen: Vogue zet alles wat je wil weten over de popsensatie op een rij.

Misschien dat haar stem je al bekend in de oren klinkt. Charlotte is namelijk te horen in het nummer ‘Falling Skies’ van YUNGBLUD, dat als soundtrack gebruikt is voor het tweede seizoen van Netflix-hitserie 13 Reasons Why. Of misschien heb je haar gezicht al eens voorbij zien komen op het Instagram account van haar BFF's Kendall Jenner én Kaia Gerber, kan ook. Al timmert ze zelf ook hard aan de weg als succesvol model: ze schitterde eerder al in campagnes van toonaangevende modehuizen, waaronder Balmain.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Veelbelovende nieuwkomer

Charlotte Lawrence (nee, niet familie van) werd op 8 juni 2000 geboren in Los Angeles. Dat ze bestemd was voor een muziekcarrière, bleek al op jonge leeftijd. Op haar vijfde begon ze al met zingen en leerde ze piano spelen. Vervolgens bracht ze op haar dertiende haar eerste singles uit, eerst het nummer The Finish Line en daarna Ever After. Daarna trok de zangeres zich een paar jaar terug, om zich verder te focussen op haar muzikale ontwikkeling. Die jaren wachten waren de moeite waard, want daar kwam in 2018 het krachtige debuut-EP Young uit voort. Daarmee heeft Charlotte in een jaar tijd al honderden miljoenen streams weten te vergaren en zich als veelbelovende nieuwkomer op de kaart gezet.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

LA local

De zangeres groeide op in Hollywood. Haar vader is Bill Lawrence, die de TV serie Scrubsin het leven heeft geroepen. Actrice Christa Miller is haar moeder, die onder andere te zien was in The Fresh Prince of Bel-Air en de hoofdrol vertolkte in de serie Cougar Town. Maar dat Charlotte bekende ouders heeft, betekent niet dat ze haar carrière in de schoot geworpen kreeg. Ze beseft zich maar al te goed hoe hard je moet werken om door te breken in de muziekindustrie. ‘Het is maar een vreemd iets, de industrie,’ vertelt Charlotte aan Miss Vogue. ‘Er zijn miljoenen prachtige stemmen en zoveel goede schrijvers. Het komt allemaal neer op geluk hebben, en of je bereid bent om keihard te werken.’

Dat Charlotte weet wat hard werken is, blijkt uit wat ze in slechts twee jaar tijd voor elkaar gekregen heeft. Ze bracht haar eerste EP en vijf singles uit, en begon ondertussen aan haar eerste grote tour door de VS en Europa.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Herkenbare teksten

De zangeres wordt onder meer geïnspireerd door Joni Mitchell, Stevie Nicks en Damien Rice. Stuk voor stuk artiesten die bekend staan om hun verhalende manier van liedjes schrijven -- waar Charlotte inmiddels ook bekend om begint te staan. Je hoeft dan ook geen oppervlakkige popnummers van haar te verwachten: voor Charlotte is het schrijven van muziek een vorm van therapie. Ze legt haar ziel en zaligheid in haar teksten, wat ongetwijfeld de reden is waarom haar muziek zo aanslaat bij zoveel mensen; Charlotte’s nummers zijn relatable. Ze schrijft over herkenbare onderwerpen als verliefd worden en liefdesverdriet, maar bijvoorbeeld ook over haar persoonlijke ervaring met angststoornissen. Zo bracht ze met haar single Keep me Up een belangrijk gesprek op gang met haar fans over wat anxiety voor haar generatie betekent.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

‘Het enige wat ik wil doen is mijn verhalen vertellen, mijn waarheid spreken, en me uitdrukken in mijn eigen kunst,’ vertelt Charlotte. ‘De singer-songwriters waar ik naar opkijk zijn de beste van de beste, en ik wil verhalen kunnen vertellen op dezelfde manier als dat zij dat doen.’

Dit jaar bracht ze de singles Why Do You Love Me, Navy Blue en God Must Be Doing Cocaine uit – uiteraard allemaal begeleid door video's die net zo meeslepend, expressief en waanzinnig zijn als de nummers zelf. Charlotte Lawrence vertelt met haar muziek op een intieme manier verhalen, alsof ze je beste vriendin is. Maar dan wél eentje met het talent en de visie van een popster, inclusief behoorlijk rooskleurige toekomst.

This content is imported from YouTube. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Muziek