Grammy Awards 2020: alles wat je wil weten over de muziekawardshow

De 62e uitreiking van de Grammy Awards vindt plaats op zondag 26 januari. Dit wil je weten over de belangrijkste avond van de muziekindustrie.

Grammy Awards 2020 alles wat je wil weten – Lady Gaga, Jada Pinkett Smith, Alicia Keys, Michelle Obama, en Jennifer Lopez Grammys 2019
Kevin WinterGetty Images

Op zondag 26 januari zit wereldwijd iedere muziekliefhebber aan hun beeld gekluisterd: dan vindt namelijk de uitreiking van de Grammy Awards 2020 plaats. Wat met gemak het grootste evenement van de muziekindustrie ter wereld is, worden tijdens de awardshow de beste artiesten, albums en liedjes van vorig jaar bekroond met de felbegeerde award.

Dit jaar is alweer de 62e uitreiking van de Grammy Awards en de awardceremonie zal zoals ieder jaar een spectaculaire show worden waar de grootste artiesten ter wereld bij aanwezig zijn. Waar wij als kijkers jaarlijks het meest naar uitkijken zijn niet eens zozeer de uitreikingen van de awards – maar vooral de optredens tijdens de show en de looks van alle aanwezigen. Omdat je natuurlijk op de hoogte wilt zijn van het laatste nieuws over de Grammy Awards 2020, heeft Vogue alle informatie voor je op een rij gezet.

Waar en wanneer vinden de Grammy Awards 2020 plaats?

In de nacht van zondag 26 op maandag 27 januari worden de Grammy Awards voor de 62e keer uitgereikt in het Staples Center in Los Angeles. De awardshow begint om 02.00 uur Nederlandse tijd. Om 23.00 uur begint de red carpet pre-show livestream op de officiële website van de Grammy Awards.

Wie zijn genomineerd voor een Grammy?

Er worden in totaal 84 Grammy's uitgereikt over verschillende categorieën. Eerder schreef Vogue al over de recent doorgebroken genomineerden die je in de gaten wilt houden. Hieronder hebben de nominaties voor de meest felbegeerde awards voor je op een rijtje gezet. Op de website van de Grammy Awards kun je de volledige lijst met genomineerden vinden.

Record of the Year
Hey, Ma
, Bon Iver
Bad Guy
, Billie Eilish
7 Rings,
Ariana Grande
Hard Place,
H.E.R.
Talk,
Khalid
Old Town Road,
Lil Nas X Featuring Billy Ray Cyrus
Truth Hurts,
Lizzo
Sunflower,
Post Malone & Swae Lee

Album of the Year
I,I, Bon Iver
Norman F---ing Rockwell!, Lana Del Rey
When We All Fall Asleep, Where Do We Go?, Billie Eilish
Thank U, Next, Ariana Grande
I Used to Know Her, H.E.R.
7, Lil Nas X
Cuz I Love You (Deluxe), Lizzo
Father of the Bride, Vampire Weekend

Song of The Year
Always Remember Us This Way,
Natalie Hemby, Lady Gaga, Hillary Lindsey & Lori McKenna, songwriters (Lady Gaga)
Bad Guy,
Billie Eilish O'Connell & Finneas O'Connell, songwriters (Billie Eilish)
Bring My Flowers Now, Brandi Carlile, Phil Hanseroth, Tim Hanseroth & Tanya Tucker, songwriters (Tanya Tucker)
Hard Place,
Ruby Amanfu, Sam Ashworth, D. Arcelious Harris, H.E.R. & Rodney Jerkins, songwriters (H.E.R.)
Lover,
Taylor Swift, songwriter (Taylor Swift)
Norman F---ing Rockwell, Jack Antonoff & Lana Del Rey, songwriters (Lana Del Rey)
Someone You Loved,
Tom Barnes, Lewis Capaldi, Pete Kelleher, Benjamin Kohn & Sam Roman, songwriters (Lewis Capaldi)
Truth Hurts,
Steven Cheung, Eric Frederic, Melissa Jefferson & Jesse Saint John, songwriters (Lizzo)

Best New Artist
Black Pumas
Billie Eilish
Lil Nas X
Lizzo
Maggie Rogers
Rosalia
Tank and the Bangas
Yola

Best Pop Solo Performance
Spirit,
Beyoncé
Bad Guy,
Billie Eilish
7 Rings,
Ariana Grande
Truth Hurts,
Lizzo
You Need to Calm Down,
Taylor Swift

Best Pop Duo/Group Performance
Boyfriend,
Ariana Grande & Social House
Sucker,
Jonas Brothers
Old Town Road,
Lil Nas X Featuring Billy Ray Cyrus
Sunflower,
Post Malone & Swae Lee
Senorita,
Shawn Mendes & Camila Cabello

Best Traditional Pop Vocal Album
Si, Andrea Bocelli
Love (Deluxe Edition), Michael Bublé
Look Now, Elvis Costello & The Imposters
A Legendary Christmas, John Legend
Walls, Barbra Streisand

Best Pop Vocal Album
The Lion King: The Gift, Beyoncé
When We All Fall Asleep, Where Do We Go?, Billie Eilish
Thank U, Next, Ariana Grande
No. 6 Collaborations Project, Ed Sheeran
Lover, Taylor Swift

   Wie presenteert de Grammy Awards 2020?

   De awardshow zal net als vorig jaar gepresenteerd worden door Alicia Keys. De zangeres heeft zelf al vijftien van de begeerde muziekawards op haar naam staan. Vorig jaar werd Alicia geprezen om haar hartverwarmende hosting-stijl. Tijdens de show vroeg ze Michelle Obama, Lady Gaga, Jennifer Lopez en Jada Pinkett Smith op het podium om een statement te maken over de verenigende kracht van muziek. En de doorgewinterde pianiste bracht haar eigen muziekkunsten natuurlijk ook ten gehore.

   61st Annual GRAMMY Awards - Inside
   Alicia Keys tijdens de Grammy-awards in 2019.
   Kevin Winter

   Wie treden op tijdens de Grammy Awards 2020?

   Het leukste aan de Grammy Awards zijn natuurlijk de optredens, waarvoor de performers alles uit de kast halen om op de belangrijke avond de show te stelen. Niet niks natuurlijk om voor een zaal vol met collega's en de grootste namen uit je industrie jezelf te moeten bewijzen. Een optreden tijdens de awardshow is voor de meeste artiesten dan ook naast een grote eer, vooral een zenuwslopende opdracht.

   De eerste namen die bekend werden gemaakt om op te treden tijdens de show waren Lizzo, Billie Eilish, Ariana Grande, Aerosmith, Gwen Stefani en haar man Blake Shelton. Lizzo, Billie en Ariana zijn de topgenomineerden van dit jaar, dus van hen word een grootse productie verwacht. Het was een verrassing dat Ariana überhaupt aanwezig is tijdens de show. Vorig jaar cancelde ze haar geplande optreden op het laatste moment wegens onenigheid met een producer van de show.

   61st Annual GRAMMY Awards - Inside
   Lady Gaga neemt in 2019 haar Grammy in ontvangst.
   Kevin Winter

   Later zijn de namen Camila Cabello, Rosaliá, Bonnie Raitt, de Jonas Brothers, Tyler, the Creater, H.E.R. en Charlie Wilson aan de lijst met Grammy-performers toegevoegd. De comeback van Demi Lovato staat ook gepland op de avond van de awardshow, dus van haar mogen we eveneens een groots optreden verwachten.

   Het optreden waar iedereen het meest naar uitkijkt is dat van Lil Nas X. De countryrapper is in een jaar wereldwijd bekend geworden en had een van de grootste hits van het jaar, Old Town Road met Billy Cyrus. Lil Nas X zal naar verwachting het nummer die avond ten gehore brengen, samen met Diplo, Mason Ramsey en de K-pop boyband BTS. Kortom, dat belooft een groot spektakel te worden.

   2019 Stagecoach Festival - Day 3
   Lil’ Nas, de artiest die in 2019 onverwachts furore maakte.
   Frazer Harrison

   Waar kijk je de Grammy Awards 2020?

   De uitreiking van de Grammy Awards wordt wereldwijd uitgezonden en ieder jaar kijken er miljoenen mensen naar het spektakel. In Nederland werden tot 2018 de Grammy Awards altijd live op televisie uitgezonden door de NPO, maar de zender heeft vorig jaar bekendgemaakt dit niet meer te doen. Hierdoor zal de uitreiking van de Grammy Awards helaas niet te zien zijn op de Nederlandse televisie. De red carpet pre-show livestream zal wel te bekijken zijn op de officiële website van de Grammy Awards. Zodra er online een goede live-uitzending van de show beschikbaar is, laten we het je uiteraard weten.

   This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
   Advertentie - Lees hieronder verder
   Meer van Muziek