Alles wat je wil weten over Belgische popsensatie en Chanel-muze Angèle

Het is hoogtijd dat je kennismaakt met deze it-girl die zowel de muziek- als mode-industrie aan het veroveren is.

Belgische artiest Angèle bij Chanel show op Paris Fashion Week Lente/Zomer 2020
Julien HekimianGetty Images

Dit artikel volgt de meest recente maatregelen zoals gepubliceerd door de Rijksoverheid en het RIVM. Bekijk de meest actuele maatregelen op de website van de Rijksoverheid.

Uitverkochte arenashows in Frankrijk en België, het nieuwe gezicht van Chanel en een volgersaantal op Instagram van bijna drie miljoen: het is een kwestie van tijd totdat popsensatie Angèle de rest van de wereld verovert. Na de release van haar debuutalbum Brol anderhalf jaar geleden gaat het voor de wind met de carrière van de Belgische Angèle. Hoogtijd dat je haar wat beter leert kennen.

Belgische popsensatie Angèle

Lang, blond en opvallend mooi: de Belgische artiest Angèle is de belichaming van de Franse heroine chic look. Gecombineerd met een muzikaal repertoire dat als een frisse wind door de wereld van Franse popmuziek waait, geen wonder dat ze in no-time de Franse hitlijsten wist te veroveren. De vierentwintigjarige Angèle van Laeken werd geboren in Ukkel, een plaatsje in de buurt van Brussel. Vanaf jonge leeftijd moedigde haar vader Marka, tevens een bekende Belgische artiest, haar aan piano te leren spelen, waarna haar passie voor muziek alleen maar is blijven groeien. In 2018 bracht ze haar debuutalbum Brol uit – wat zich losjes vertaald naar 'puinhoop' in het Nederlands – en vanaf dat moment was het een snelle reis naar de top voor de zangeres.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Bescheiden begin van Angèle's muziekcarrière

Voordat Angèle haar debuutalbum Brol opnam, werd de zangeres bekend via Instagram. Daar deelde ze naast filmpjes waarin ze haar muziektalent liet horen ook grappige foto's. Inmiddels heeft ze op dat account bijna drie miljoen volgers. De moeder van Angèle is comedienne, en voor de zangeres doorbrak combineerde ze haar acts dan vaak met stukjes stand-up comedy. In het nummer Flou zingt Angèle over het begin van haar carrière: hoe haar babysitter haar eerste volger op Instagram was en ze destijds kleine concerten gaf in nagenoeg lege bars.

This content is imported from YouTube. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Muzikale broer en zus van Laeken

De eerste single van haar debuutalbum Tout oublier is een duet met Roméo Elvis. Geen onbekende voor Angèle; de Belgische rapper is namelijk haar broer. Het succes van die release hadden broer en zus niet helemaal kunnen voorzien: Tout oublier stond maar liefst negen weken lang op nummer één in de Franse hitlijsten. Daarmee verbraken Angèle en Roméo het record voor een Belgische artiest dat eerst in handen was van Stromae. Al snel werd Angèle een van de meest populaire artiesten van Frankrijk en België. Haar volgende single Balance ton quoi – waarin de zangeres haar steun betuigt voor de Franse #metoo-beweging – werd wederom een groot succes.

This content is imported from YouTube. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Een stijlicoon met een gevoel voor humor

Wie even een blik op het Instagram-account van Angèle werpt kan niet anders dan concluderen dat we hier met een waar stijlicoon te maken hebben. De looks van de zangeres zijn de perfecte combinatie van cool meets chic. Maar dat perfecte plaatje betekent niet dat Angèle geen gevoel voor humor heeft – wat blijkt wanneer je naar haar scherpe teksten luistert en haar humoristische muziekvideos bekijkt.

Neem het nummer La thune bijvoorbeeld, waarop ze commentaar levert op de overdaad die beroemdheden tentoonstellen op social media. Het nummer kwam gepaard met een kleurrijke video waarin Angèle geld door de lucht schiet met een grimas op haar gezicht – om vrolijk van te worden. Of luister (en kijk) even naar Jalousie, waarop Angèle de draak steekt met het 'jaloerse vriendinnetje'-stereotype. In de prachtige en tevens hilarische video speelt ze zelfs piano op een loopband – she can do it all. Angèle maakt gelaagde popmuziek zonder zichzelf te serieus te nemen.

This content is imported from YouTube. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Chanel-muze

Het succes van Angèle is niet onopgemerkt gebleven in de mode-industrie: afgelopen december trad de zangeres op de afterparty van de Métiers d'Art-show van Chanel op in Parijs. Niet kort daarna kwam de Lente/Zomer 2020 eyewear campagne van het Franse modehuis uit, waar Angèle het gezicht voor was naast Margaret Qualley, Pharrell Williams, Isabelle Adjani en Sébastien Tellier. Inmiddels is de popsensatie één van de muzes van creative director Virginie Viard voor Chanel.

Zien: de Angèle & Chanel eyewear campagne

Live with Chanel & Angèle

Mocht je nu na dit alles opslag net zo fan zijn van Angèle als wij, dan wil je natuurlijk het liefst live van haar muziek kunnen genieten. Helaas moeten we door de huidige coronacrisis daar nog even mee wachten. Maar niet getreurd, want Chanel komt met dé perfecte tussenoplossing: geniet van een huiskamerconcert van Angèle tijdens een Instagram Live. Tune daarvoor vrijdag 3 april om 13:00 in om de Stay home with Chanel & Angèle bij te wonen op het Instagram-account van Chanel.

Angèle gefotografeerd door Inez & Vinoodh voor Stay at home with Chanel & Angèle
Inez & Vinoodh

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Muziek