Festival afgelast? Het eerste meerdaagse virtuele festival ooit komt eraan

Inclusief iconische optredens van Bruno Mars, Ed Sheeran en Cardi B.

artiest cardi b op een festival in 2019
Jeff Kravitz

Dit artikel volgt de maatregelen vanaf 15 december zoals gepubliceerd door de Rijksoverheid en het RIVM. Bekijk de meest actuele maatregelen op de website van de Rijksoverheid.

Het is voor de culturele branche én muziekliefhebber een enorme klap: alle evenementen – waaronder festivals – zijn in ieder geval tot medio januari 2021 verboden. En hoewel weinig aan de charme van hutjemutje bij je lievelingsartiest kan tippen, komt platenlabel Warner Music Group toch met een leuk alternatief: zij organiseren komend weekeinde, van vrijdag tot zondag, een virtueel driedaags festival.

PlayOn Fest

De line-up van PlayOn Fest bestaat tot dusver uit maar liefst 65 acts en is – op z'n zachtst gezegd – niet mis. Zo zullen onder meer optredens van Ed Sheeran, Coldplay, Bruno Mars, Panic! at the Disco, Cardi B, Green Day, Twenty One Pilots, David Guetta, Charlie Puth en Wiz Khalifa in enkele iconische popzalen te zien zijn. Het gaat om optredens uit het verleden, maar dat is nét zo bijzonder, benadrukt de organisatie. 'Het merendeel van deze legendarische archiefbeelden is nooit ergens anders online te vinden geweest,' stellen zij.

Samenwerking met WHO

Het platenlabel werkt voor het festival samen met de WHO, waar de opbrengsten van het evenement heen zullen gaan. Het geld wordt in het Covid-19 Solidarity Response Fund gestoken, omdat de WHO onlangs haar Amerikaanse federale steun heeft verloren. Zo is het mogelijk om speciale merchandise voor het festival aan te schaffen (van hoodies tot een gezichtsmasker), om zo je steentje bij te dragen aan de acties van de organisatie. Wie niet warm wordt van de merch, maar wél wil doneren, kan dat direct via een handige link doen.

Zien: Ariana Grande geeft haar fans een virtueel optreden

Het festival is van 24 t/m 26 april te volgen via PlayOnFest.com en YouTube. Het eerste optreden zal vrijdag om 18:00 uur worden uitgezonden. Je bekijkt de trailer hieronder.

This content is imported from YouTube. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Coronavirus