Harry Styles' zonnige muziekvideo voor 'Watermelon Sugar' zit uiteraard vol met Gucci

De zanger draagt zijn nieuwste videoclip op aan touching, en hóe.

zanger harry styles in los angeles
Getty Images

Harry Styles, de koning van nostalgie, broeierige videoclips en retro blouses, weet weer precies waar een mens behoefte aan heeft, zo anno 2020. Zijn nieuwste muziekvideo voor Watermelon Sugar herinnert ons niet alleen aan de naderende zomer, maar is ook een ode aan alles wat we nu maar mondjesmaat kunnen doen: van knuffelen tot samen fruit eten op het strand. En dat allemaal met de juiste dosis 70's fashion galore, natuurlijk.

Watermelon Sugar

Watermelon Sugar is de vierde single van Fine Line, het album waar je ook eerdere hits als Adore You op vindt. Het liedje is sinds de lancering in november 2019 één van zijn populairste tracks, en da's niet zo gek: Watermelon Sugar is niet alleen een warm, zoet (en mogen we zeggen, sexy) popliedje, maar ook de perfecte begeleiding voor een mooie zomerdag.

Precies dat gevoel haalt Harry, die zijn nieuwste muziekvideo opent met (wederom!) een smetteloze manicure en een Elton John-waardige zonnebril, nu naar je woonkamer. We zien de zanger in een oranje crochet top aan de kust van Malibu, terwijl hij zich vol overgave op een vers stuk watermeloen stort. De video, die geregisseerd is door het creatieve duo Bradley & Pablo (ook verantwoordelijk voor Lil Nas X's Rodeo) vangt in de eerste seconden al de eclectische stijl van de zanger, en symboliseert dat zorgeloze gevoel waar we nu wereldwijd zo naar verlangen.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

De video zit vanzelfsprekend tjokvol met mode, want Styles is niet voor niks uitgegroeid tot een stijlicoon sinds zijn vertrek bij boyband One Direction (kijk maar 's naar zijn glitterjumpsuit of dit knalgele pak). Ook voor deze video koos zijn stylist Harry Lambert een aantal flamboyante looks uit die, uiteraard, perfect bij het sentiment van het lied passen. Niet geheel onverwachts is er een hoop Gucci te bespeuren: een modehuis dat al een tijdje hand in hand gaat met de zanger. Zo komen zijn cropped regenboogtrui en gebloemde sjaal rechtstreeks uit Gucci's Herfst/Winter 2020 collectie, al zijn er nog veel meer interessante modekeuzes te zien, van gebreide bikini's tot tops met pop art-print.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Zien: Harry Styles als mode-icoon

Van vintage tot Emily Adams Bode

Harry Lambert dook tevens in de archieven van het Londense National Theatre voor wat vintage items, waar al die nu al iconische zonnebrillen – van rode hartjes tot blauwe bloemen – dan weer uit voort gerold zijn. Nóg zo'n bijzonder goede modekeuze is te vinden in de slotscène, waar de zanger een gebloemde blouse van ontwerper Emily Adams Bode draagt. Ze staat bekend om het mixen van old school materialen met hedendaagse silhouetten, en dat is precies wat Styles ook – in ongeveer al zijn werk – doet. Alles in deze clip lijkt uit de vorige eeuw te komen, maar voelt toch ook weer verrassend van nu. Deze video portretteert wellicht niet de zomer van 2020, maar wél hoe we 'm in de toekomst graag zouden willen, en wegdromen is in deze tijden ook zeker wat waard. Je bekijkt de hele video hieronder.

This content is imported from YouTube. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Muziek