Vogue Loves: (her) ontdek deze zomer Gaidaa en Raw Roets, twee opkomende muziektalenten om in de gaten te houd

Journaliste Asma Emy el Ghalbzouri tipt twee concerten in de Melkweg die je niet wil missen.

gaida en raw roets
Shot by Bounce/ Segraphy

In de nasleep van de Covid-19 lockdown en het “nieuwe normaal” in de evenementen industrie, zijn er veel veranderingen waarvan ik niet wilde dat die over het hoofd werden gezien nu we trachten langzaam het leven weer op te pakken. Een vooruitblik naar niet te missen muziek highlights om in je agenda te noteren.

Melkweg agenda

Zoals de aanstelling van muziek vrouw pur sang Max van Bossé als de nieuwe programmeur van Melkweg. Met extensieve ervaring en haar strepen te hebben verdiend bij onder andere TopBillin en Paradiso, gaat zij nu aan de slag bij het übercoole Melkweg om hen te voorzien van een fris en verrassende muziekagenda. De zomersessies zijn optredens die briljant zijn gecureerd met oog op relevante artiesten en een push naar nieuw talent. Vogue selecteerde er twee voor je.

Gaidaa

gaida
Segraphy

De prachtige Soedanese-Nederlandse schone heeft een indrukwekkend keeltje en de attitude die daar perfect bijhoort. Relaxed, een tikkeltje bovenaards en extreem sympathiek. Met genoeg kleine optredens onder haar riem en gewapend met haar kunsten deed ze een bijzondere Colours-sessie waardoor net als vele anderen ik haar sindsdien niet meer uit het oog verloren ben. Gaidaa's track I like Trouble is net een bladzijde uit een persoonlijk dagboek van een quirky, vastbesloten en eigenzinnig meisje en dat terwijl Falling higher een onwijs stoer nummer is met een hele goede clip waar Gaidaa door het leven gaat als een 90's videogame karakter. Haar muziek is bevrijdend en geruststellend. De heerlijke r&b infused vibe en haar verschijning zorgen voor een veelbelovend optreden.

Gaidaa is te zien in de Melkweg op 6 augustus


Raw Roets

raw roets
Shot by Bounce / styling Richie Saimo

Rapper en legend in the making Raw Roets is rauw en innemend. Eerlijk en kwetsbaar. Hij maakt sinds 2018 deel uit van Couture33, het label van raplegende Winston “Winne” Bergwijn en de “real recognize real” theorie is daarbij perfect van toepassing. Zijn teksten raken je diep, een storyteller in hart en nieren en hij schetst je zijn levensverhaal waarbij hij de perikelen van opgroeien in een achterstandswijk en alles wat dat met zich meebrengt blootlegt. Liefdevol melancholisch en extreem getalenteerd. Het kunst van lyricism is wedergeboren door de sound van deze Rotterdammer. Tracks zoals Dromen in Kleur en Niet voor Altijd zijn in mijn beleving net microscopische theatervoorstellingen die achterblijven in je gedachten, vragend naar waar zijn verhaal hem in de toekomst brengt.

Raw Roets is te zien in de Melkweg op 11 juli.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Muziek