Vogue
Playlist Week 18 - 2013

cultuur

Playlist Week 18 - 2013

Datum
Auteur
Pauline van der Zeeuw
Follow

Rilo Kiley – Let Me Back In
Tot twee jaar geleden maakten de leden van Californische indie-rockband Rilo Kiley de ene succesvolle cd na de ander. Ze stonden op het podium met Coldplay en Bright Eyes en hun muziek werd gebruikt in populaire series als The O.C. en Grey’s Anatomy. Helaas was het succes niet genoeg reden om bij elkaar te blijven. Gelukkig ligt er nog genoeg materiaal in de archiefkasten, wat resulteert in het nieuwe album Rkive.
Of het ooit goed komt tussen leadzangeres Jenny Lewis en bandlid Blake Sennet is de vraag, maar het nummer Let Me Back In van hun nieuwe cd is een parel.

Fusée Dorée – Ils Essaiment
De in Bordeaux geboren Emmanuelle Ornon pakt dertien jaar geleden haar koffers om haar geluk te zoeken in onze hoofdstad. Naast haar baan als lerares, is de Française een bijzondere soloartiest. Met haar loopmachine, elektrische gitaar en stem maakt Ornon lo-fi zoals we die kennen uit de jaren tachtig. Denk Kate Bush meets PJ Harvey.

Generationals – I Never Know
Nadat indie-rock band The Eames Era uit elkaar ging, besloten bandleden Ted Joyner en Grant Widmer hun krachten te bundelen. De band Generationals is geboren. Het gaat de mannen uit New Orleans goed af, zo werden hun indie-nummers gebruikt door het Amerikaanse warenhuis Bloomingdales en traden ze op met Two Door Cinema Club. Heza, het derde album van het duo, vrolijkt je binnen 1 minuut op. Moet je nagaan wat het hele album met je doet.

Shout Out Louds – Illusions
De mannen van Shout Out Louds hebben het de afgelopen tien jaar goed gedaan. Sinds de jeugdvrienden in 2003 begonnen met indie-rock zijn zij een van de eerste in hun soort. De Zweden staan op alle grote festivals, verschenen bij David Letterman en Jay Leno en stonden met The Strokes op het podium. Na een radiostilte van zeven jaar komen ze met hun nieuwe album genaamd Optica.

Valerie June – Wanna Be On Your Mind
Een gistarist uit Tennessee naast Southern Belle zangeres Valerie June. Met haar donkere dreads en doordringende stem is het vrijwel onmogelijk om niet door haar betoverd te worden. Haar unieke geluid dat een combinatie is van blues, folk, gospel en soul zal waarschijnlijk over niet al te lange tijd op alle festivals en radiozenders te horen zijn. Op 3 mei verschijnt June’s nieuwste album “Pushin’ Against A Stone” waarop enkele nummers samen zijn geschreven met Dan Auerbach van The Black Keys. Dat belooft wat voor de komende zwoele zomeravonden op de veranda.

Young Galaxy – New Summer
Canada staat onder andere bekend om de hoge export van indie-bandjes, en Young Galaxy is er daar een van. Muzikanten Stephen Ramsay en Catherine McCandless maken sinds 2007 dromerige eigthies indie-pop waar de wereld nooit genoeg van krijgt. Het duo, tourde al met Arcade Fire en Deathcab for Cutie, en produceerde vier albums waarvoor ze verschillende prijzen ontvingen. Ultramarine is de meest recente aanwinst van het stel en zal de geschiedenis in gaan als het beste album van Young Galaxy tot nu toe.

Win! 5x BLITZ Koffietafelboek

 

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Vogue.nl.
Dit vinden wij jammer, want Vogue.nl is mede dankzij deze advertenties gratis toegankelijk.
Wil je een uitzondering maken voor Vogue.nl, of meer lezen over hoe wij met advertenties omgaan?
Klik dan hier. Veel dank!

Maak een uitzondering voor Vogue.nl > Sluiten