Party extravaganza: de beste feesten tijdens Kerst en Oud & Nieuw

Champagne! Oliebollen! Confetti! Vuurwerk!

feesten oud en nieuw amsterdam
Marc de Groot, Vogue Nederland, december 2017

December is hier! Dat betekent champagne, oliebollen, kerstversiering, pailettenjurken en extravagante feestjes. Zet de champagne maar koud, want voor je het weet is het aftellen op oudejaarsavond alweer begonnen. Of je nou helemaal los wilt gaan à la Gatsby, of toch liever kiest voor een intiem diner, ook dit jaar is er in Amsterdam genoeg te beleven. Voor wie nog geen besluit genomen heeft; hier tippen we de fijnste feesten voor Oud & Nieuw en Kerst in Amsterdam die je niet mag missen.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Valhalla Festival
KIRSTENVANSANTEN

Datum: 22 december

Valhalla Festival is terug: in een geheel nieuw (circus)jasje. Denk circus, denk kermis, denk carnivàle. Verwacht kermisattracties, overweldigende decors en uiteraard de welbekende Valhalla circusacts, verdeeld over meerdere grote zalen. Bij Valhalla is álles mogelijk. Precies het weekend voor Kerst, zodat je met Kerst op de bank kan ploffen bij familie met een goed boek en champagne.

2 The Grand Ball
The Grand AmsterdamInstagram

Datum: 31 december

Dompel je onder in het soort feest wat alleen nog te vinden is in de boeken van Fitzgerald. Ook dit jaar nodigt het luxe hotel The Grand in Amsterdam, je uit om het nieuwe jaar in stijl te vieren. De Council Chamber wordt omgetoverd tot een ware Great Gatsby hemel, inclusief Roaring twenties dresscode. Met een luxe canapé menu en champagne toast om middernacht kom je zeker niks te kort.

3 Meet me Backstage invites Solomun
Niels Freiheit

Datum: 31 december

Er is geen betere manier om een nieuwe traditie te starten dan met een gigantisch New Year's Eve feest. Het gloednieuws Meet Me Backstage komt binnen met een knal, want het allereerste feest zal gegeven worden in de immense Onderzeebootloods met headliner Solomun. De deejay zal drie uur lang zijn kunsten vertonene achter de draaitafels.

4 Fifty Shades of Silver
Double Tree by Hilton HotelInstagram

Datum: 31 december

Het beste uitzicht op het nieuw jaar heb je vanuit het Double Tree by Hilton Hotel. Voor wie geen zin heeft in de drukte van een feest, maar liever met een cocktail in de hand het vuurwerk wil bezichtigen is dit de perfecte optie. Toast met al je dierbaren op de beats van een live DJ en het panoramische landschap van Amsterdam. Met een thema als Fifty Shades of Silver belooft het tenslotte een sprankelende avond te worden.

5 Duke of Tokyo's Christmas Party
Duke of Tokyo

Datum: 21 december

Duke of Tokyo is inmiddels een van de bekendste plekken in Amsterdam. Je kunt er namelijk terecht voor een pot karaoke. Op 21 december gooien ze alle karaoke booths open, waardoor je die avond niet hoeft te reserveren. Het belooft een spetterend kerstfeestje te worden. Begin maar vast met oefenen.

6 Amsterdam Cruise
Amsterdam CruiseInstagram

Datum: 31 december

Dansend het nieuwe jaar in doe je op de Amsterdam Cruise. Een onvergetelijke ervaring op het water, waar het vuurwerk weerspiegelt op de grachten en het echte feest pas begint vanaf middernacht. De luxe Supperclub cruiseboot heeft twee verdiepingen om te dansen en een verdieping met ontspannende lounge. En voor het zien van het vuurwerk begeef je jezelf naar het dek van de boot wanneer de klok twaalf slaat en zal proosten onder de sterrenhemel.

7 MILK
Roel Ruus

Datum: 21 december

De bekendste club van Amsterdam, Jimmy Woo, onderging een verbouwing en kreeg niet alleen in de kelder maar ook op de eerste verdieping een spectaculair verlichte dansvloer. Deze maand komen zij met een nieuw clubconcept op vrijdag, genaamd MILK. Het moet een ons kent ons feestje worden, waarbij mensen uit de kunst, muziek en modewereld bij elkaar komen om te connecten op de dansvloer. Op 21 december vindt de openingssoiree plaats. Zorg dat je erbij bent.

8 Thuishaven Wintercircus
Thuishaven

Datum: 23 december en 1 januari

Thuishaven vindt elke zondag plaats in Amsterdam West, naast de Houthavens. Na een zomerse reeks zijn ze in de winter terug met het Wintercircus, waarvan in december enkele speciale edities. Zo gaat leuk volk op zondag 23 december om Kerst in de luiden richting de culturele vrijhaven en doet iedereen op 1 januari een nieuwjaarsdans.

9 Les Secrets de Versailles
Lloyd & AcardiInstagram

Datum: 31 december

Party like it’s 1699. Haal je mooiste hoepeljurk uit de kast en zet je hoogste pruik op, want bij Les Secrets de Versailles feest je als een koningin. Het door Lloyd & Acardi en Tenclub georganiseerde feest belooft een vorstelijk spektakel te worden. Met de Franse monarchie als thema staat deze oudejaarsavond garant voor exclusieve hapjes, een prachtige locatie en magische muziek.

10 Superbimbo Xmas Bash
Now & Wow

Datum: 22 december

De legendarische nachtclub Now & Wow opende dit najaar tot groot genoegen van Rotterdammers opnieuw de deuren. Tijdens Kerst organiseren zij een raw, sexy kerstfeest, waar je nog lang over na zult praten. Noteer in de agenda.

11 Soho House Amsterdam
Soho House AmsterdamInstagram

Datum: 31 december

Hoewel we op oudejaarsavond een jaar vooruit gaan, lijkt het in Soho House Amsterdam alsof de tijd even heeft stilgestaan. Waan je in New York en betreed Studio 54, de legendarische nachtclub uit de jaren 70. Dress to impress in discosferen en dans tot in de late avonduren. *Tickets zijn uitsluitend verkrijgbaar voor SOHO House members.

12 Chicago Social Club
Chicago Social ClubInstagram

Datum: 31 december

Dat Chicago Social Club weet hoe je een goed feest moet geven is algemeen bekend, maar deze oudejaarsavond pakken ze al helemaal uit. Dans heel de avond op nieuwjaarsklassiekers op jawel, rolschaatsen. Van tien tot elf wordt er afgetrapt met een heuse rollerskate disco, rolschaatsen verzorgd door de club zelf. Na deze speciale opening is het tijd om te feesten zoals we hier gewend zijn. Bereid je voor op een avond met ontelbare discoballen, champagne en zalen vol confetti.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Kerst