Vogue Festival Gids 2019: de leukste festivals van dit seizoen

De leukste festivals in 2019 voor je op een rij.

festivals-2019
Sophie van Veen / Team Peter Stigter

Het festivalseizoen is van start gegaan. Elk jaar komen er weer tal van festivals bij in Nederland en het kan daarom moeilijk zijn om het overzicht te houden en te ontdekken waar je naar toe wil en kan. Om je wegwijs te geven maken wij een overzicht van de leukste festivals van dit seizoen in ons land, van het populaire Lowlands tot het favoriete Rollende Keukens en onontdekte pareltjes. Dit is de Vogue Festival Gids 2019.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Smeerboel
Leukste-festivals-voor-deze-zomer
Smeerboel

Smeerboel bestaat 10 jaar, en dat moet gevierd worden. Het festival begon ooit als een klein creatief dorp op Strand Oog in Al. inmiddels is het al uitgegroeid tot het meest creatieve festival van Utrecht. Er zijn 32 acts verdeeld over vijf podia. Internationale grootheden als Claptone, SHDW & Obscure Shape, FJAAK, Headstrong, I Hate Models en Fjaak worden afgewisseld met lokale helden die tot ‘Utrechts finest’ worden gerekend zoals Singlefeestje, Tante Joke Karaoke band en Pablo Discobar Soundsystem. Techno, house en hitjes. Smeerboel heeft voor iedere bezoeker wat.

Smeerboel
14 september, Utrecht

2 eilân Festival
Tree, Purple, Lavender, Reflection, Illustration, Grass, Landscape, Architecture, Plant, Circle,
Eilan Festival

Na Vlieland met Into The Great Wide Open, krijgt ook waddeneiland Terschelling met het nieuwe festival eilân een kleinschalig muziekevenement voor liefhebbers van elektronica en alternatieve pop. Het Dancefestival vindt in 2019 voor de eerste keer plaats op het eiland, waar je midden in de natuur in intieme setting artiesten als Maribou State, MCDE dj set, Jungle by Night en Apparat kunt aanschouwen. Hoewel de tickets helaas al zijn uitverkocht, belooft dit nieuwe festival een mix te worden tussen Wildeburg en een geslaagde versie van het gewilde Fyre festival te worden in ons eigen kikkerlandje.

eilân Festival
12 t/m 15 september, Terschelling

3 Into the Woods
Green, Nature, Purple, Light, Vegetation, Lighting, Violet, Tree, Majorelle blue, Night,
Into the Woods

Midden in de bossen, midden in ons land, vindt jaarlijks het elektronische muziekfestival Into the Woods plaats. Het kleurrijke festival kent naast een sterke line-up ook een breed aanbod aan creatieve activiteiten. Een waar rave-sprookje in het bos.

Into the Woods
13 en 14 september, Amersfoort

4 elrow Town
Crowd, People, Fan, Confetti, Audience, Event, Festival, Fête, Nightclub, Celebrating,
Elrow Town

Het festival elrow Town keert terug. Na het succes van het uitverkocht festivaldebuut vorig jaar, komt elrow Town terug met een nog grotere editie en op een nieuwe locatie. Het Havenpark van Amsterdam wordt omgetoverd tot de wondere wereld van elrow met in totaal vijf stages.

elrow Town
7 september, Amsterdam

5 Into the Great Wide Open
Crowd, Community, Summer, Pole, Rural area, Adaptation, Tourism, Event, Festival, Recreation,
Into the Great Wide Open

Dit festival biedt een goede combinatie van muziek, film en kunst. Dit festival wordt gehouden op Vlieland in de open natuur. De zee zal de grens van de festival locatie aangeven. Zoals de naam al aangeeft, is er voldoende ruimte om in alle rust van de optredens te genieten.

Into the Great Wide Open
29 augustus t/m 1 september, Vlieland

6 Strafwerk
Crowd, People, Audience, Event, Photography, City, Sport venue, Stage, Festival,
Strafwerk

Strafwerk is een van de meest populaire elektronische muziekevenementen die op verschillende locaties door heel Nederland plaatsvindt. Eens per jaar wordt het samengevoegd tot een festival, waar duizenden technoliefhebbers samenkomen.

Strafwerk
17 augustus, Amsterdam

7 Lowlands
Sky, Reflection, Fun, Night, Evening, Photography, Cloud, Landscape, Tourism, Leisure,
Lowlands

Lowlands is helaas al uitverkocht, maar blijft een van de meest populaire festivals in Nederland. Het driedaagse event boordevol muziek, theater, film, comedy en beeldende kunst is misschien wel het veelzijdigste festival van Nederland. De line-up dit jaar bevat artiesten als Tame Impala, Twenty One Pilots, A$AP Rocky en The National.

Lowlands
16 t/m 18 augustus, Biddinghuizen

8 Appelsap
Crowd, People, Event, Audience, Stage, Youth, Public event, Festival, Tree, Leisure,
Appelsap

Er zijn maar een aantal grote urban festivals in Nederland, Appelsap is er daar eentje van. Verwacht grote artiesten uit de urban en hip-hop wereld, waar je tevens kunt genieten van R&B en elektronische muziek.

Appelsap
10 augustus, Amsterdam

9 Loveland Festival
People, Crowd, Fun, Public event, Event, Leisure, Festival, Summer, Tree, Tourism,
Loveland

Het Loveland Festival is inmiddels uitgegroeid tot een waar dance-paradijs en is een plek waar je je absoluut gaat vermaken. Het festival vindt plaats in het Sloterpark in Amsterdam waar je al dansend langs de Sloterplas kunt genieten van dance-muziek en de zon.

Loveland Festival
10 en 11 augustus, Amsterdam

10 Solar Festival
Crowd, People, Event, Festival, Fête, Fun, Audience, Confetti, World,
Solar Festival

Dit creatieve festival heeft een divers programma met zowel dj's, rappers en bands. Het Solar Festival begon als een vooruitstrevend initiatief, maar is inmiddels uitgegroeid tot een meerdaags festival boordevol creativiteit en muziek. Zwemmen in het meer en watergevechten zorgen voor verkoeling tijdens dit zomerse festival.

Solar Festival
1 t/m 4 augustus, Roermond

11 Dekmantel Festival
Crowd, Stage, Light, Lighting, Sky, Event, Performance, Fun, Audience, Night,
Dekmantel

Dekmantel Festival is een vooruitstrevend elektronisch muziekfestival in Amsterdam. Een line-up met de meeste creatieve en invloedrijke artiesten in onder anderen house en techno maakt dit festival een favoriet onder het publiek.

Dekmantel Festival
31 juli t/m 4 augustus, Amsterdam

12 Milkshake Festival
Carnival, Event, Festival, Public event, Fun, Performance, Dance, Tourism, Cinco de mayo, Dancer,
Milkshake Festival

Organisatoren AIR en Paradiso zijn in 2012 een samenwerking aangegaan om dit liberale festival te organiseren waar diversiteit gevierd wordt. De gedachtegang van Milkshake Festival is dat niets moet en alles mag. Verschillen in kledingkeuze, muziekkeuze, achtergrond en geaardheid staan hier centraal.

Milkshake Festival
27 en 28 juli, Amsterdam

13 Valkhof Festival

Het Valkhof Festival is de plek om tijdens de Nijmeegse vierdaagse nieuwe muziek te ontdekken. Het festival is gelegen tussen een eeuwenoude kapel en een afgebrokkelde ruïne. Dit jaar komen er maar liefst 120 aanstormende acts.

Valkhof Festival
13 t/m 19 juli, Nijmegen

14 North Sea Jazz Festival
Performance, Music, Performing arts, Entertainment, Concert, Rock concert, Public event, Musician, Event, Music artist,
North Sea Jazz Festival

Het North Sea Jazz Festival staat bekend om een bijzondere mix tussen jazz, blues, soul, funk, hiphop, pop en nog veel meer. Deze editie bestaat de line-up uit onder andere Chance The Rapper, urban zangeres Janelle Monáe en neo-blues- en soulzanger Rag'n'Bone Man.

North Sea Jazz Festival
12 t/m 14 juli, Rotterdam

15 Down The Rabbit Hole
Text, Wall, Purple, Pink, Violet, Font, Rock,
Down The Rabbit Hole

Bezoek dit festival voor een onvergetelijke mini-vakantie vol met muziek. Je kunt rekenen op drie dagen vol diversiteit in muziekstijlen, avontuur en veel verrassingen.

Down The Rabbit Hole
5 t/m 7 juli, Beuningen

16 Chin Chin Festival
Crowd, People, Event, Audience, Photography, Fun, Cheering, Festival, Party, Hand,
Chin Chin Festival

Chin Chin Club organiseert samen met de vaste partners Dynasty, Terug Naar Toen, Cirque Du Zo Leip & LOCO, Friday Freshness & Geroezemoes, Disko en MIMI het Chin Chin Festival. Samen vormen zij een familie dat de clubavonden van Chin Chin Club vult. De tweede editie van Chin Chin Festival vindt plaats op 6 juni bij de Tuinen van West in Amsterdam. Op het festival vormen de elementen eten, spelen en dansen de basis. Bezoekers kunnen zich te midden van bloesembomen onderdompelen in oriëntaalse sferen.

Chin Chin Festival
6 juli, De Tuinen van West, Amsterdam.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Muziek