Deze Lowlands-artiesten wil je direct aan je festivalplanning toevoegen

Vogue selecteert the ones to watch voor Lowlands 2019.

tamino-amir-lowlands-artiesten-2019 
Getty Images / Pascal Le Segretain

Lowlands probeerde dit jaar iets nieuws: niet in een paar drops het gehele programma bekend maken, maar elke dag één artiest onthullen. Daar kan je van vinden wat je wilt, maar de pret begint hoe dan ook toch pas daadwerkelijk wanneer het puzzelen kan beginnen. Het blijft namelijk topsport om al je favoriete acts te bezoeken, hoe goed je ook kunt plannen (of rennen, al wil je daar met de weersvoorspellingen voor dit jaar wellicht voor bedanken). Vogue selecteert daarom the ones to watch-artiesten voor dit jaar, opdat je daar niet meer over na hoeft te denken na een riant katerontbijt.

De festivalorganisatie weet ook in 2019 weer een divers gezelschap van artiesten en route naar Biddinghuizen te krijgen. Het optreden van de piepjonge Billie Eilish (net 17!), die bekend staat om haar onheilspellende video's is nu al één van de grote favorieten. Maar ook het Australische Tame Impala is een graag geziene gast op Lowlands, wat niet gek is, want de band schijnt live extreem te betoveren. De funky hiphopfan strijkt waarschijnlijk liever neer bij Anderson Paak, die letterlijk alles kan: rappen, zingen, produceren én drummen.

Vorig jaar was er Dua Lipa, nu is daar de Britse Anne-Marie, die succesvolle hits scoorde met Rudimental en David Guetta, en wekenlang de muzieklijsten domineerde met Friends en Rockabye. En terwijl James Blake waarschijnlijk een magische setting zal creëren met zijn onovertroffen soulstem, staat de technoliefhebber waarschijnlijk vooraan bij Paul Kalkbrenner.

Allen fantastische namen, maar toch: er is meer. Ook in Biddinghuizen kun je namelijk buiten de gebaande paden wandelen, en goed ook. Onderstaande artiesten en aanstormende talenten zijn het in ieder geval waard om een gaatje voor in je agenda te blokken.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Tamino

Dromerige stem (en looks, laten we wel wezen), check. De Vlaams-Egyptische Tamino Fouad (22) valt sinds 2018 op door zijn trage en diepe stem, die hij op zijn debuutalbum Amir ['Prins'] indrukwekkend ten gehore brengt. Af en toe zijn er elektronische beats of Arabische invloeden in zijn liedjes te bespeuren, maar duister gitaarspel overheerst in het grootste deel van zijn repertoire. De jonge muzikant – die aan het Antwerpse conservatorium studeerde – stond eerder al op Down the Rabbit Hole en Pukkelpop, maar is nu klaar om zijn zachte kopstem aan menig Lowlands-ganger te laten horen.

2 NAO

De Londense zangeres Nao Jessica Joshua, kortweg Nao, klom in 2016 al op het podium in Biddinghuizen. Waarschijnlijk zijn de aanwezigen van toen ook dit jaar weer present, want haar show (vol R&B, soul en funky pop) scheen destijds een kleine sensatie te zijn. Met haar tweede album Saturn op zak, is het dan ook dé perfecte timing voor een dansbaar Lowlands-optreden. Verwacht een loepzuivere stem, een flinke scheut boogie wonderland en eigentijdse teksten.

3 Willem

Weinig Nederlandse rapduo's laten zich meten aan The Opposites, want: Slapeloze Nachten en Sukkel voor de liefde galmt nog steeds weleens door ons hoofd. En dat is knap, want het duo kapte er in 2014 mee. Nu gloort er echter weer hoop, want Willem de Bruin (juist, die man op links) komt nu met een soloalbum. Onder de noemer Willem zal hij met goudeerlijke teksten naar buiten komen, die verklappen dat zijn eerdere leven in de spotlights niet altijd rozengeur en maneschijn was.

4 Honey Dijon

Wie de muziek voor de modeshows van, bijvoorbeeld, Louis Vuitton regelt, is het noemen waard. Honey Dijon groeide op in de undergroundscene van Chicago, en maakte naam met haar steengoede eclectische nummers. Dijon valt niet onder één categorie te scharen – ze schakelt moeiteloos over van soul, naar vintage house, om te eindigen met techno. De DJ geeft tevens lezingen over club culture, en is een belangrijke stem op het gebied van transgenders. Absoluut one to watch, al hebben heel veel mensen haar inmiddels geheel terecht al in de gaten.

5 AliA

De Leuvense Alyah Rivière, oftewel AliA, is wellicht één van de jongste veelbelovende artiesten van Lowlands. Ze is pas net 20, maar kroop vanaf haar vijftiende jaar al achter de draaitafels. Dat was deels te wijden aan haar vader Yves, die jarenlang in de legendarische Belgische club Silo draaide. Haar liefde voor funk, jazz, soul en hiphop erfde ze van hem. Ze trok eerder al de aandacht bij Boiler Room en Red Light Radio, maar gaat nu het publiek in Biddinghuizen verblijden met haar originele sets.

6 Dermot Kennedy

Een echte nieuwkomer is Dermot Kennedy inmiddels niet meer, die met zijn 'Power over Me' de hitlijsten al een tijdje bestierd. Maar toch: de stem van deze man is zó om over naar huis te schrijven, dat zijn bekendheid nog veel grotere vormen zou mogen aannemen. De Ierse singer-songwriter raakt recht in het hart, met een rauwe stem die zich onmogelijk laat imiteren. Hij mixt poëtische teksten met stevige beats, en weet zijn publiek daar keer op keer mee te roeren.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Muziek