De beste albums om naar uit te kijken in 2020

Van Rihanna’s langverwachte R9 tot Adele's vervolg op 25: dit zijn de albums van 2020 waar wij bij Vogue niet op kunnen wachten om te beluisteren.

The Fashion Awards 2019 - Red Carpet Arrivals
Daniele VenturelliGetty Images

Nieuwe albums van onze favorieten artiesten als Rihanna, Nicolas Jaar en Adele laten al even op zich wachten. Men mag dan wel zeggen 'wat in het vat zit, verzuurt niet', maar als we nóg een jaar op R9 moeten wachten breekt de wanhoop ons toch echt uit. Gelukkig hebben een aantal van onze favorieten de release van hun nieuwe album voor dit jaar al officieel bevestigd (ahem, Rihanna?). Genoeg om naar uit te kijken dus. Maar tussen al die aankondigingen van releasedata, albumtitels en tracklists door, je soms even vergeet wie nou wanneer welk album uit ging brengen. Daarom hebben wij dat even fijn voor je op een rijtje gezet. Hieronder vind je de beste albums van 2020 waar wij bij Vogue het meest naar uitkijken.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Nicolas Jaar

Albumtitel: Cenizas
Release date: binnen een paar weken

Voor het einde van deze maand zullen mogen we genieten van een LP vol nieuwe tracks van Nicolas Jaar. Fans moeten al een tijdje wachten op een volgend album van de Chileens-Amerikaanse producer: zijn vorige album bracht hij vier jaar geleden uit. In de tussentijd produceerde hij MAGDALENE voor FKA Twigs en werkte hij samen met artiesten als The Weeknd. In de aanloop naar de release van Cenizas – Spaans voor as – heeft Nicolas de eerste single Sunder uitgebracht.

2 Rihanna

Albumtitel: Onbekend
Release date: Onbekend

Ongetwijfeld het meest langverwachte album op deze hele lijst. Rihanna fans kijken sinds de release van ANTI in 2016 al jaren uit naar haar volgende album, maar de zangeres laat daarmee al een tijdje op zich wachten. Zal 2020 dan eindelijk écht het jaar zijn waarin we gezegend worden met nieuwe muziek van het stijlicoon? Als Rihanna eindelijk in rust haar mode- en beautyimperium wil runnen, zou het een slimme zet zijn. Ze liet afgelopen november in ieder geval aan Vogue weten dat het album 'reggae-inspired or reggae-infused' zal zijn.

3 Lana Del Rey

Albumtitel: White Hot Forever
Release date: Augustus/september

In augustus 2019 bracht Lana Del Rey haar zesde (en beste) album Norman Fucking Rockwell! uit. Er zat een jaar tussen de release van de eerste single Mariners Apartment Complex en het album, maar volgens Lana gaan we een stuk minder lang op het vervolg hoeven wachten. Kort na de release in augustus maakte Lana via social media bekend al met een volgend album bezig te zijn, dat White Hot Forever zal heten en in augustus of september wordt uitgebracht.

4 Adele

Albumtitel: 31?
Release date: Onbekend

Het is officieel: we mogen dit jaar dan eindelijk een nieuw album verwachten van muzieksensatie Adele. Het is alweer vijf jaar geleden dat Adele ons voor het laatst verraste met de release van een album. Het vervolg op het succesvolle album 25 met hits als Hello en Send My Love (To Your New Lover) laat dus al even op zich wachten. Onlangs maakte de zangeres op de bruiloft van haar beste vriendin bekend dat het album in september uit gaat komen. Vorig jaar liet Adele weten aan een nieuw album te werken, dat geïnspireerd is op de scheiding van haar man Simon Konecki. We kunnen dus weer een hoop heerlijke power ballads en emotionele nummers van de zangeres verwachten in september – zoals we van Adele gewend zijn.

5 Lady Gaga

Albumtitel: Chromatica
Release date: nog onbekend

Het is alweer een aantal jaar geleden dat we Mother Monster in haar ultieme vorm hebben gezien: als een wereld dominerende popster. De zangeres heeft zich afgelopen jaren gefocust op haar acteercarrière met rollen in A Star is Born en American Horror Story, waardoor je bijna zou vergeten dat het eigenlijk muziek was waarmee het multitalent groot is geworden. Fans wachtte al tijden in spanning af op het volgende hoofdstuk in Lady Gaga's muzikale oeuvre. Dat wachten werd beloond met de eerste single van haar nieuwe album: Stupid Love.

Kort na de release van de video voor Stupid Love, maakte Gaga in eerste instantie bekend dat haar nieuwe album Chromatica op 10 april uit zou komen. Die datum is nu, vanwege het coronavirus, uitgesteld. Gaga zal het nieuwe lanceermoment later bekendmaken, schrijft ze op Instagram.

6 Grimes

Albumtitel: Miss_Anthropocene
Release date: 21 februari

Indie popster Grimes is al jaren een cult following aan het verzamelen met haar dromerige en avantgardistische muziek. Toen het nieuws brak dat ze met de man achter Tesla en miljardair Elon Musk date, reisde Grimes' naam op uit de underground naar de mainstream. Dat betekent niet dat de zangeres iets aan haar artistieke integriteit in heeft geleverd: uit de eerste singles van haar nieuwe album We Appreciate Power en Delete Forever blijkt dat Grimes nog altijd niet in de hokjes van muziekgenres denkt en met haar muzikaliteit ware kunstwerken weet te creëren. Haar nieuwe album Miss_Anthropocene verschijnt 21 februari.

7 Miley Cyrus

Albumtitel: She Is Miley Cyrus
Release date: Onbekend

Alweer het zevende album van de jonge Miley Cyrus zal She Is Miley Cyrus heten. Het album wordt een trilogie bestaande uit drie EP's, die ieder zes nummers bevatten. In mei bracht Miley het eerste hoofdstuk uit, She Is Coming, met de hits Mother's Daughter en Unholy. Begin dit jaar liet Miley via Twitter weten dat het volledige album dit jaar zal verschijnen. Tijdens een Instagram Livestream liet de zangeres de tracklist voor het album zien – daaruit kunnen we opmaken dat we features van onder andere Cardi B en Shawn Mendes mogen verwachten.

8 Kali Uchis

Albumtitel: Onbekend
Release date: Onbekend

Na het succes van haar debuutalbum Isolation in 2018 is het een snelle reis naar de top geweest voor Kali Uchis. Visueel even prikkelend als tekstueel, heeft Kali de harten van haar luisteraars weten te veroveren. De Colombiaans-Amerikaanse zangeres heeft laten weten dat haar volgende album in het Spaans zal zijn. De eerste single van haar volgende album Solita bracht ze in december uit en kwam gepaard met een video waarin Kali fashionable look na look serveert.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Muziek