De nieuwste en beste muziekvideo's van artiesten van eigen bodem

Want het muzikale kijkvoer van deze Nederlandse artiesten verdient een shoutout.

noha saré
Kick van Doorn

Als je constant je blik op Amerika werpt om aan je muzikale trekken te komen, mis je heel wat artistieke pareltjes die ons eigen landje kent. Nederland barst namelijk van het muzikale talent – wat maar weer blijkt uit artiesten als RIMON en Sevdaliza die ook in het buitenland niet onopgemerkt blijven met hun werk. Niets fijner dan om even naar de wereld van dat soort creatievelingen af te reizen en daarin te verdwijnen, door weg te dromen bij hun muziekvideo's. Om het talent dat ons land kent te vieren, zet Vogue daarom de nieuwste en beste videoclips van eigen bodem voor je op een rijtje. Veel kijkplezier!

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Noha Saré – Lost

De Amsterdamse artiest Noha Saré geeft een veelbelovend voorproefje van wat we van haar aankomende EP mogen verwachten met de release van haar single Lost. De muziekvideo die daarmee gepaard komt – geregisseerd door haar beste vriend Izak Berman– bewijst in ieder geval dat haar sterk gedefinieerde visuele identiteit niet onderdoet voor de soulvolle stem van dit jonge talent.

2 Chef'Special - Afraid Of The Dark

De succesvolle band (bekend van onder meer het met goud bekroonde Amigo, de platina single Nicotine en de triple platinum klassieker In Your Arms) vroeg ballerina Michaela DePrince, één van ’s werelds meest talentvolle ballerina’s, om een solo dans uit te voeren voor de video van Afraid Of The Dark. Zowel Chef’Special als Michaela zijn ambassadeur van War Child en voelden beiden een persoonlijke connectie met de songtekst, waar de samenwerking uit voortvloeide. Het nummer gaat over het overwinnen van angst voor het donker en het onbekende, deze te omarmen en ermee te dansen, zonder te weten waar die duisternis je zal brengen.

3 Joshua J – Call Me

Wanneer je als jong talent erkenning krijgt van internationale muziekiconen als Dr. Dre, Anderson.Paak en Boyz II Men, dan weet je dat iets goed aan het doen bent. Joshua J staat bekend om zijn veelzijdige aanpak als het gaat om zijn muziek en levendige persoonlijkheid. Het gaat moeilijk worden om níet een beetje verliefd te worden op deze man bij het zien van zijn nieuwste video voor Call Me.

4 Joya Mooi – More Than Ever

In samenwerking met Dutch Design Week brengt Orisun Studio een nieuwe seizoen aan Homegrown videos uit. Deze aflevering met Joya Mooi, die haar track More Than Ever ten gehore brengt, wil je niet missen. Maar houd ook zeker het YouTube-kanaal van Orisun Studio in de gaten voor een serie gelikte muziekvideos boordevol Nederlands talent uit de muziek- en designwereld.

5 HVNLY – Real One

Nieuwkomer HVNLY – de artiestennaam van Heavenly Chances – heeft graag zelf de touwtjes in handen. Zo schreef en produceerde ze haar eerste single Real One zelf, en co-regisseerde ze de video voor het nummer ook nog eens. Real One is de eerste single van HVNLYs aankomende EP, waarvan de release in 2021 op de planning staat.

6 Joya Mooi – Good Girl

Joya Mooi is hard op weg de Nederlandse muziekscene te veroveren. Zo werd ze eerder deze maand uitgeroepen tot 3FM Talent en staat de zangeres op zaterdag 29 augustus met een show in de Melkweg. Laat je even meevoeren op de soulvolle sound van Joya in haar video voor Good Girl – gecreëerd, geregisseerd, gefilmd door én featuring vrouwen.

7 LIONSTORM – WTJMDZ

Wat krijg je als je breed assortiment aan fallische symbolen, een helicopter en huilende witte heteromannen op een rijtje zet? Het recept voor de briljante video van queer rapduo LIONSTORM natuurlijk. WTJMDZ is een grote middelvinger naar straatintimidatie en seksualisering van vrouwxn. Dus zet je volume even op 100% en pak met deze bubbling track die Big Dick Energy terug.

8 RIMON – What They Called Me

Het woord muziekvideo zou RIMON's What They Called Me tekort doen – deze korte film is een visueel meesterwerk. Volg RIMON op een zoektocht naar zichzelf aan de hand van destructieve liefdes in een betoverend jasje.

9 MEROL – Je Vais Vite

Alles wat MEROL aanraakt lijkt in goud te veranderen, en met haar nieuwe single Je Vais Vite lijkt ze de volgende zomerhit te pakken te hebben. Pak je waaier erbij en wapper mee tijdens deze hete clip op de camping.

10 Meetsysteem – Sinaasappels

De Amsterdammer Ricky Cherim – artiestennaam Meetsysteem – liet vorig jaar een frisse wind door het Nederlandse muzieklandschap waaien met de release van zijn debuutalbum Geen Signaal. De track Sinaasappels is de eerste teaser voor het vervolg daarop, dat gepaard komt met een video volledig gestyled in ontwerpen van Camiel Fortgens.

11
12 Gita Buhari – No Guidance

De Rotterdamse Gita Buhari besloot voor de eerste single van haar debuut EP meteen groots uit te pakken. Laat je meevoeren naar haar wereld in een video – geregisseerd door Puck Litaay – die even vervreemdend als fashionable is.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Muziek