Vogue
Alles wat je wil weten over de Ikea collectie met Virgil Abloh

cultuur

Alles wat je wil weten over de Ikea collectie met Virgil Abloh

Datum

Er hangt een wolk van mysterie rondom de samenwerking tussen Ikea en Virgil Abloh, oprichter van modemerk Off-White en sinds kort creative director menswear van Louis Vuitton. Sinds de samenwerking bekend werd in juni 2017 (al bijna een jaar geleden), is niet veel informatie vrijgegeven over waar Abloh en de Zweedse meubelgigant mee bezig zijn.

Studentenkamers

Tot een paar dagen geleden, toen Ikea een kort filmpje plaatste op hun Instagramaccount. De teaser laat weten dat er 30 april een livestream is met Abloh, waarmee je ‘toegang krijgt tot het proces, de ideeën en de prototypes,’ zoals de video belooft. ‘We zijn al een tijdje nieuwsgierig naar Virgil Abloh,’ vertelde Henrik Most van Ikea aan de pers vorige zomer. ‘Zijn multi-creatieve persona die lak heeft aan grenzen, in combinatie met zijn goede connectie met jonge mensen, hun behoeftes en wensen. Het heeft ons nieuwsgierig gemaakt. (…) Ikea wil “het eerste huis” onderzoeken, en hoe je dit goedkoop en stijlvol kunt maken,’ voegt Henrik toe, over Abloh’s wens om meubels te creëren voor studentenkamers en millenials. Op de eerste sneak peeks op Instagram zien we vloerkleden en een tas met de herkenbare capslock Off-White letters, met teksten als ‘Keep Off,’ 'Sculpture' en ‘Blue.’

Do it yourself

Ondanks dat Virgil het momenteel druk genoeg heeft – met zijn Off-White en Louis Vuitton projecten – maakt de ontwerper graag tijd voor de samenwerking. ‘We zijn op een moment waar Ikea zichzelf overstijgt, en mensen hebben een do it yourself cultuur bedacht rondom de blauwe tas. Waar ik het meest in geïnteresseerd ben, is dat proces, in samenwerking met het merk. Op deze manier kan ik mijn mening uiten op een klassieker – hij is uniek, en duidelijk net zo Off-White als Ikea,’ vertelt Abloh over zijn versie van de welbekende Frakta-tas. Dat Virgil een veelzijdig talent is, blijkt ook uit het feit dat hij geen leek is op het gebied van (binnenhuis) architectuur. Hij studeerde civiele techniek aan de Universiteit van Wisconsin-Madison, daarna architectuur in Illinois, en werkte voor zijn modecarrière bij een klein architectenbureau. Hou de Instagramaccounts van Virgil Abloh en Ikea Today in de gaten aankomende maandag, als je meer wilt weten.

Saudische mannen klagen over nieuwe dresscode en reactie van Saudische vrouwen is kostelijk

 

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Vogue.nl.
Dit vinden wij jammer, want Vogue.nl is mede dankzij deze advertenties gratis toegankelijk.
Wil je een uitzondering maken voor Vogue.nl, of meer lezen over hoe wij met advertenties omgaan?
Klik dan hier. Veel dank!

Maak een uitzondering voor Vogue.nl > Sluiten