Vogue
Angelina Jolie kan mogelijk de voogdij over haar kinderen verliezen

cultuur

Angelina Jolie kan mogelijk de voogdij over haar kinderen verliezen

Datum
Auteur
Door de redactie
Brad Pitt en Angelina Jolie samen in 2012 - Getty Images

Het lijkt erop dat Angelina Jolie wederom in een strijd verwikkeld is om de voogdij over haar kinderen. The Cut meldt dat volgens documenten van de rechtbank een rechter de moeder van zes heeft bevolen de relatie van de kinderen met hun vader, Brad Pitt, te verbeteren. Als ze dat niet doet, kan ze de volledige fysieke voogdij verliezen.

Schadelijk voor de kinderen

Het Gerechtshof in Los Angeles heeft Jolie – die in september 2016 scheiding aanvroeg van Brad Pitt wegens diens alcoholverslaving – verteld dat het 'schadelijk' is voor de kinderen als ze geen relatie met hun vader hebben. Het hof, zo blijkt uit de documenten, eist nu dat de actrice Brad Pitt de mobiele telefoonnummers van alle kinderen geeft, en hem toestemming geeft om met de kinderen te spreken wanneer hij wil. Jolie is verboden om de smsjes tussen Pitt en de kinderen te lezen.

Voogdij

Zoon Maddox (16) mag de zomer zo indelen als hij wil, de andere vijf kinderen moeten zich echter houden aan een strikt zomerschema van de rechtbank waarin vaststaat op welke dag ze welke ouder zien. Als Jolie niet instemt met het bovenstaande loopt ze het risico de volledige voogdij over haar kinderen te verliezen. 'Als de minderjarige kinderen afgesloten blijven van hun vader kan dit ertoe leiden dat ze minder tijd met [Jolie] doorbrengen, en het kan de Rechtbank ertoe bewegen de voogdij aan [Pitt] toe te wijzen,' aldus de Rechtbank tegen Jolie. Pitts noch Jolie’s vertegenwoordigers hebben gereageerd op het nieuws.

'Engste horrorfilm ooit' gaat deze week in Nederland in première, durf jij het aan?

 

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Vogue.nl.
Dit vinden wij jammer, want Vogue.nl is mede dankzij deze advertenties gratis toegankelijk.
Wil je een uitzondering maken voor Vogue.nl, of meer lezen over hoe wij met advertenties omgaan?
Klik dan hier. Veel dank!

Maak een uitzondering voor Vogue.nl > Sluiten