Vogue
Beurs van Berlage opent tentoonstelling met kledingstukken van Prince

cultuur

Beurs van Berlage opent tentoonstelling met kledingstukken van Prince

Datum

Sinds gisteren kunnen Prince-fans hun hart ophalen bij de tentoonstelling ‘My Name is Prince’ in de Beurs van Berlage in Amsterdam. In de expositie zijn iconische kledingstukken, juwelen, instrumenten en handgeschreven teksten van de in 2016 overleden muziek- en modelegende te zien.

Diamanten wandelstok

De honderden geëxposeerde items komen rechtstreekst uit de archieven van Prince’s studiocomplex Paisley Park, in Minnesota. Bezoekers kunnen onder andere kledingstukken van de Purple Rain tour en Lovesexy tour bewonderen. Ook de befaamde Gibson L65 gitaar – waar Prince zijn tv-debuut mee maakte in 1980 – en zijn met diamanten ingelegde wandelstok zijn tentoongesteld.

Familiewerk

Prince heeft altijd een speciale connectie met onze hoofdstad gehad; zijn eerste niet-Amerikaanse optreden vond namelijk in 1981 plaats in Paradiso. De expositie is gecreëerd in samenwerking met Prince’s nabestaanden. ‘Onze familie is erg trots dat we deze tentoonstelling naar Amsterdam kunnen brengen, en we weten zeker dat Prince hier zelf ook heel blij mee zou zijn,’ vertelt de familie via de Beurs van Berlage. De tentoonstelling is te zien van 8 maart tot en met 8 juni in Amsterdam. Toegangskaartjes zijn 18 euro per stuk – of betaal 50 euro voor een VIP-ticket waarmee je ‘backstage’ kan komen. Kijk voor meer informatie op de website van de expositie My Name is Prince.

Harvey Weinstein staat op het punt gearresteerd te worden

 

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Vogue.nl.
Dit vinden wij jammer, want Vogue.nl is mede dankzij deze advertenties gratis toegankelijk.
Wil je een uitzondering maken voor Vogue.nl, of meer lezen over hoe wij met advertenties omgaan?
Klik dan hier. Veel dank!

Maak een uitzondering voor Vogue.nl > Sluiten