Vogue
Candice Swanepoel wijst bodyshamers na haar zwangerschap terecht

cultuur

Candice Swanepoel wijst bodyshamers na haar zwangerschap terecht

Datum
Auteur
Door de redactie
Instagram

Het is duidelijk dat Candice Swanepoel niet is aan het wachten op de mening van 'Het Internet'. Het 29-jarige model beviel nog maar twaalf dagen geleden van haar tweede zoontje Ariel en krijgt nu al kritiek op haar lichaam. Het wereldbekende model dat al eerder shows liep voor modehuizen als Givenchy, Dolce & Gabbana en Michael Kors, laat niet met haar sollen. Dat bewijst ze op Instagram. 

Postpartum buikje

Toen ze negatieve comments ontving op haar Instagram-account omwille van haar post-baby lichaam had het Victoria's Secret-model genoeg van de bodyshamers. Op haar Instagram-stories postte ze een foto waarbij ze op een strand in bikini gespot werd door paparazzi met het volgende bijschrift:  'Dit ben ik nadat ik twaalf dagen geleden van mijn zoon beviel. Als je daar iets negatiefs hebt op te zeggen, laat je je beter even checken', aldus de moeder van twee. 'Iedereen kan zo wreed zijn tegen elkaar. Schoonheidsnormen zijn tegenwoordig onmogelijk voor vrouwen. Ik schaam met niet om mijn postpartum buikje te laten zien. Ik ben er trots op, ik heb mijn zoon negen maanden lang gedragen, dus ik denk dat ik het recht heb om een klein buikje te hebben', zei het Zuid-Afrikaanse model.

Instagram @angelcandices

Onrealistische normen 

Met een tweede Instagram-story maakte ze haar krachtige boodschap nog eens duidelijk met een prachtige foto toen ze hoogzwanger was: 'Ik hoef mijn buik niet te verbergen alleen omdat mensen onrealistische normen voor vrouwen hebben. Wij vrouwen creëren leven. Ladies, we zitten allemaal in hetzelfde schuitje, wees aardig voor elkaar.'

Instagram @angelcandices

De trotse moeder geniet op dit moment met haar echtgenoot Hermann Nicoli en zoontjes Anacan en Ariel van een welverdiende vakantie.

Rapster Cardi B is bevallen van een dochter

 

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Vogue.nl.
Dit vinden wij jammer, want Vogue.nl is mede dankzij deze advertenties gratis toegankelijk.
Wil je een uitzondering maken voor Vogue.nl, of meer lezen over hoe wij met advertenties omgaan?
Klik dan hier. Veel dank!

Maak een uitzondering voor Vogue.nl > Sluiten