Vogue
De Academy Awards stuurt een waarschuwingsbrief naar leden

cultuur

De Academy Awards stuurt een waarschuwingsbrief naar leden

Datum
Getty Images

Naar aanleiding van de beschuldigingen van seksueel geweld in Hollywood en in aanloop naar de Oscars 2018 heeft de organisatie van de Oscaruitreiking - de Academy Awards -  een brief gestuurd naar alle leden. De organisatie laat weten binnenkort een aantal gedragsregels aan te kondigen en deze in de toekomst streng te controleren.

Gedragsregels

De brief is een waarschuwing voor iedereen die ‘status, macht of invloed misbruiken op een manier die de gedragsregels overschrijdt.’ Op deze manier probeert de organisatie een statement te maken, door seksueel intimiderend gedrag op de werkvloer openlijk af te keuren en aan te pakken. De Academy Awards heeft een speciale onderzoekscomité in het leven geroepen, dat controleert of de gedragsregels worden nageleefd. ‘De eenheid stelt procedures in om beschuldigingen van grensoverschrijdend gedrag te behandelen, zodat we deze eerlijk en uitgebreid kunnen onderzoeken. In het nieuwe jaar zullen deze procedures bekend worden gemaakt,’ zegt CEO Dawn Hudson in een verklaring. Het is een stap in de goed richting.

Ontslag

Onder ander acteur Kevin Spacey en Ed Westwick raakten de afgelopen maand in opspraak, nadat meerdere vrouwen en mannen hun verhaal over seksueel wangedrag van de betreffende acteurs deelden. Kevin Spacey werd ontslagen door de makers van de Netflix-serie House of Cards. Ook werden de opnames van zijn nieuwe film The Usual Suspects stilgelegd. Spacey won in 1999 een Oscar voor zijn rol in American Beauty.

'Ik was niet mooi of dun genoeg'. Hoe Meghan Markle haar onzekerheden overwon in nieuw opgedoken stuk

 

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Vogue.nl.
Dit vinden wij jammer, want Vogue.nl is mede dankzij deze advertenties gratis toegankelijk.
Wil je een uitzondering maken voor Vogue.nl, of meer lezen over hoe wij met advertenties omgaan?
Klik dan hier. Veel dank!

Maak een uitzondering voor Vogue.nl > Sluiten