Vogue
De leadzangeres van The Cranberries, Dolores O’Riordian, is overleden op 46-jarige leeftijd

cultuur

De leadzangeres van The Cranberries, Dolores O’Riordian, is overleden op 46-jarige leeftijd

Datum
Brunopress

Gisteravond maakte haar publicist via een e-mail bekend dat de Ierse Dolores O’Riordian is overleden. De zangeres van The Cranberries was in Londen voor een opnamesessie. In de verklaring wordt niet duidelijk waaraan Dolores is overleden. De band maakte haar overlijden via sociale media bekend.

Laatste nummers

‘Familieleden zijn ontroostbaar na het horen van het nieuws en vragen om privacy in deze donkere periode,’ luidt het korte statement van de vertegenwoordiger van Dolores O’Riordian. De band The Cranberries behaalde internationale faam in de jaren ’90 met hits zoals Zombie, Dreams en Ode to my Family. In 2017 brachten ze het akoestische album Something Else uit met nieuwe opnames van hun bekendste nummers. De bijbehorende tournee door de Verenigde Staten en Europa werd gecanceld wegens rugproblemen van Dolores.

Groot verlies

Op sociale media lieten fans en collega’s van zich horen, om hun verdriet te delen met anderen. Duran Duran liet op Twitter weten dat de bandleden ‘gebroken zijn’ om te horen over haar overlijden. Ze condoleren daarbij O’Riordians familie. Andere artiesten denken terug aan hun meest memorabele momenten. ‘De eerste keer dat ik Dolores O’Riordians stem hoorde was onvergetelijk. Ik vroeg me af hoe een stem kon klinken in de context van rockmuziek,’ schrijft muzikant Hozier op Twitter. ‘Ik had nog nooit iemand haar muziekinstrument zo horen gebruiken.’ Ook de president van Ierland Michael Higgins herdenkt de zangeres. ‘Voor iedereen die Ierse muziek, Ierse artiesten en de uitvoerende kunst beluistert en steunt is haar overlijden een groot verlies.’

Zo ziet de beroemde villa van Versace er van binnen uit

 

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Vogue.nl.
Dit vinden wij jammer, want Vogue.nl is mede dankzij deze advertenties gratis toegankelijk.
Wil je een uitzondering maken voor Vogue.nl, of meer lezen over hoe wij met advertenties omgaan?
Klik dan hier. Veel dank!

Maak een uitzondering voor Vogue.nl > Sluiten