Vogue
DGTL wil eerste circulaire festival ter wereld worden

cultuur

DGTL wil eerste circulaire festival ter wereld worden

Datum
DGTL

Kan je niet wachten tot het festivalseizoen van start gaat? Goed nieuws, want tijdens het paasweekend vindt dancefestival DGTL plaats. En dit jaar gaan zij het helemaal anders doen. Hun missie? Het eerste circulaire festival ter wereld worden.

Zero Waste

DGTL wil graag het allerduurzaamste festival ter wereld worden. De organisatie introduceert daarom een volledig circulaire foodcourt. Dat houdt in dat binnen 24 uur al het overgebleven biologisch afval en de afbreekbare wegwerpbordjes, -bekers en -bestek omgezet worden in compost. De compost gaat vervolgens naar de stadsboeren die de ingrediënten voor DGTL 2019 verzorgen. Met deze nieuwe methode wil het festival 'terugvechten tegen onze plasticverslaving en bewijzen we dat zelfs groot voedselverbruik volledig duurzaam kan worden gemaakt.' De circulaire foodcourt is niet het enige duurzame aan het festival, ook wordt urine gerecycled, zijn plastic wegwerpbekers uit den boze en zijn er geen vleesgerechten verkrijgbaar.

Wil jij ook duurzaam dansen? Het festival vindt plaats op 30 maar, 31 maart en 1 april op de NDSM-werf in Amsterdam. Kijk voor meer informatie en kaartverkoop op de website van DGTL.

Kijktip: Eva Jinek interviewt Hillary Clinton voor Brandpunt

 

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Vogue.nl.
Dit vinden wij jammer, want Vogue.nl is mede dankzij deze advertenties gratis toegankelijk.
Wil je een uitzondering maken voor Vogue.nl, of meer lezen over hoe wij met advertenties omgaan?
Klik dan hier. Veel dank!

Maak een uitzondering voor Vogue.nl > Sluiten