Vogue
Een eetbare Carrie-naamketting? Je kunt nu Sex and the City snoep kopen

cultuur

Een eetbare Carrie-naamketting? Je kunt nu Sex and the City snoep kopen

Datum

Of er nog een Sex and the City deel drie komt valt te betwijfelen (als het aan Sarah Jessica Parker ligt wel) maar vanaf vandaag kun je dat verdriet weg eten met snoep in het thema van je favoriete serie. Het populaire Instagramaccount @EveryOutfitOnSATC heeft samengewerkt met designercandy fabrikant Sweet Saba om snoep te maken in de vorm van hakken, een Carrie-naamketting en zelfs dé break-up Post-it van Berger uit seizoen 6.

Symbolische items

Oprichtster van Sweet Saba, de conceptuele snoepmaakster Maayan Zilberman, praat met de Amerikaanse Vogue over haar nieuwste creaties. 'Ik dacht meteen aan de meest iconische items die niet kleding zijn, maar ander soort items die de esthetiek van de show bepaalden. Uiteraard Carrie’s beroemde schoenen van Manolo en Jimmy Choo… maar ook de naamketting die ze toeëigende en mainstream maakte, en de break-up Post-it – als symbool voor elke vluchtige trend waar we aan meededen tijdens de show.'

Goede doel

Voor Zilberman heeft Sex and the City een speciale betekenis; voordat ze met Sweet Saba begon was ze namelijk eigenaar van de lingerielijn The Lake & The Stars, die populair werd dankzij de filmserie. 'Carrie droeg mijn items meerdere keren en daardoor zorgde ze basically ervoor dat ik een dak boven mijn hoofd had doordat al haar fans mijn collecties kochten,' zegt Maayan aan Vogue.com. Alsof het Sex and the City snoepgoed – te koop in Sweet Saba's webshop – nog niet genoeg goed nieuws was, gaat de opbrengst van het snoep naar het David Sheldrick Wildlife Trust, een stichting die wilde Afrikaanse dieren beschermt en weesolifantjes opvangt. Goed voor de natuur én humeur, wat wil een mens nog meer.

Madonna regisseert filmbiografie over ballerina Michaela DePrince

 

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Vogue.nl.
Dit vinden wij jammer, want Vogue.nl is mede dankzij deze advertenties gratis toegankelijk.
Wil je een uitzondering maken voor Vogue.nl, of meer lezen over hoe wij met advertenties omgaan?
Klik dan hier. Veel dank!

Maak een uitzondering voor Vogue.nl > Sluiten