Vogue
'Engste horrorfilm ooit' gaat deze week in Nederland in première, durf jij het aan?

cultuur

'Engste horrorfilm ooit' gaat deze week in Nederland in première, durf jij het aan?

Datum
Auteur
Door de redactie
A24

Afgelopen vrijdag kwam in de Verenigde Staten de 'engste horrorfilm ooit' Hereditary uit in de bioscopen. Eerder dit jaar werd de film al getoond tijdens het Sundance Film Festival, waar mensen massaal de bioscoopzaal verlieten omdat de film te eng zou zijn. Tijdens verschillende voorpremières gaven bezoekers aan extreme angstgevoelens te ervaren en er zouden zelfs mensen gillend en huilend uit de zaal zijn vertrokken. Donderdag 14 juni verschijnt de film in de Nederlandse bioscopen – denk jij dat je het aankunt?

Hereditary

De film is geregisseerd door Ari Aster en gaat over het leven van de familie Graham. De mysterieuze en ietwat vreemde oma van de familie komt te overlijden, maar haar zieke geest blijft ronddwalen waardoor er hele vreemde en angstaanjagende dingen gebeuren. Het is uiteindelijk aan dochter Annie Graham om haar moeder weg te drijven. Volgens Vogue.com zit de film vol met heftige schokmomenten, bloedstollende climaxen en huiveringwekkende scènes. Volgens bronnen heeft distributeur Splended zelfs een noodnummer ingesteld voor mensen die hun emoties willen bespreken na het zien van de film. 

A24

Oscarwaardig

De hoofdrol van dochter Annie Graham wordt vertolkt door actrice Toni Collette, bekend van o.a. The Sixth Sense en dus al in het bezit behoorlijk wat horrorervaring. Volgens kenners zit de film goed in elkaar met geweldige cinematografie, en is de kans aanwezig dat Hereditary wordt genomineerd voor een Oscar. Benieuwd geworden? Bekijk hieronder de trailer – als je durft.

Top 5 best read: week 23 2018

 

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Vogue.nl.
Dit vinden wij jammer, want Vogue.nl is mede dankzij deze advertenties gratis toegankelijk.
Wil je een uitzondering maken voor Vogue.nl, of meer lezen over hoe wij met advertenties omgaan?
Klik dan hier. Veel dank!

Maak een uitzondering voor Vogue.nl > Sluiten