Vogue
Donald Trump wilde prinses Diana het hof maken

cultuur

Donald Trump wilde prinses Diana het hof maken

Datum
Getty Images

Prinses Diana wordt vandaag de dag herinnerd als de prinses van Wales, maar ook als een moeder, een stijlicoon en als iemand die zich inzette voor tal van goede doelen. Wat minder mensen weten is dat Diana ook connecties had met de nieuwe president van de Verenigde Staten, Donald Trump. In de jaren '90 - lang voordat hij president werd - had Trump zijn zinnen op haar gezet, wat leidde tot een aantal bizarre acties die regelmatig het nieuws haalden.

Gekwetst

In de jaren '90 bevonden Trump en Diana zich in dezelfde sociale kringen en zagen zij elkaar regelmatig bij liefdadigheidsevenementen. De twee, en Trumps tweede vrouw Marla Maples, deelden een tafel tijdens een diner in 1995 in Manhattan ter ere van de United Cerebal Palsy Humanitaire of the Year Award, die Diana had gewonnen. Tijdens het diner zou Trump haar een gratis lidmaatschap hebben aangeboden voor zijn Mar-a-Lago golfclub in Florida, wat zij afwees. Op dat moment was ze aan het daten met een andere Amerikaanse miljardair, Theodore Fortsmann. Trump zou hier, volgens de Britse televisiejounalist Selina Scott - die in 1995 een documentaire over hem presenteerde op de Britse zender ITV - door zijn gekwetst. In 2015 zei Scott - tevens een goede vriendin van de prinses - in een interview met de Briste Sunday Times, dat kort nadat Diana in 1996 scheidde van prins Charles, Trump haar gigantische bloemenboeketten stuurde. Diana kreeg er de kriebels van, volgens de journalist. 'Terwijl de rozen en orchideeën zich opstapelden in haar appartement begon ze zich enorm veel zorgen te maken over wat ze moest doen. Drie jaar later, in 2000, plaatste Trump Diana op zijn top-10-vrouwen-waar-hij-mee-zou-willen-slapen-lijst met de toevoeging 'ze was gek, maar dat zijn minder ernstige details.' Ook in Trumps boek The Art of the Comeback schreef hij: 'Ik heb van één ding spijt op het gebied van vrouwen; dat ik nooit in de gelegenheid ben geweest om Lady Diana Spencer het hof te maken.'

Nieuwe documentaire

Dit jaar, op 31 augustus, is het twintig jaar geleden dat prinses Diana op 36-jarge leeftijd om het leven kwam bij een auto-ongeluk. Om daar bij stil te staan hebben People en ABC een vier uur durende documentaire over haar gemaakt, waar mensen aan het woord zullen komen die Diana goed hebben gekend. De makers willen naar eigen zeggen een eerbetoon brengen aan Diana, en 'de wereld herinneren aan haar magie'. Ook zal naast een bijzondere tentoonstelling ook een speciaal monument opgericht worden voor Diana in de tuinen van Kensington Palace.

Young Love Stories: een online platform vol intieme, bijzondere en leuke liefdesverhalen

 

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Vogue.nl.
Dit vinden wij jammer, want Vogue.nl is mede dankzij deze advertenties gratis toegankelijk.
Wil je een uitzondering maken voor Vogue.nl, of meer lezen over hoe wij met advertenties omgaan?
Klik dan hier. Veel dank!

Maak een uitzondering voor Vogue.nl > Sluiten