Vogue
Fendi gaat bijzondere samenwerking aan met dit Italiaanse museum

cultuur

Fendi gaat bijzondere samenwerking aan met dit Italiaanse museum

Datum
Galleria Borghese

Fendi heeft zojuist een drie-jaar-durende samenwerking aangekondigd met het in Rome gevestigde museum Galleria Borghese. Het Italiaanse modehuis zal samen met het museum het Caravaggio Research Institute opzetten, en een reeks tentoonstellingen wijden aan de beroemde zestiende eeuwse kunstenaar.  

Caravaggio Instituut

De samenwerking tussen Fendi en Galleria Borghese zal bestaan uit het onderzoeksinstituut gewijd aan en tentoonstellingen over het werk van de Italiaanse kunstenaar Caravaggio. De tentoonstellingen zullen de wereld over reizen, beginnend bij het Getty Museum in Los Angeles. Het onderzoeksinstituut streeft ernaar de grootste database van Caravaggio’s werk ooit te maken. Volgens Pietro Beccari – CEO van Fendi – is het een unieke kans. ‘Caravaggio was een moderne man, een vernieuwer. Dit is een zeer interessant project voor Italië en Rome en Fendi om de schoonheid van de Italiaanse hoofdstad en van Caravaggio de wereld over te brengen,’ aldus Beccari tegen WWD.com. Fendi’s CEO investeert al jaren in zijn favoriete stad. Zo financierde hij eerder de restoratie van de Trevi Fontijn.

Mogelijk verhuizing?

WWD.com vroeg Beccari ook naar de geruchten die circuleren dat hij Fendi zou verlaten voor Christian Dior. De Italiaan had hier echter geen commentaar op, en ontkende de speculaties. 

Hulde! Rachel Beaujean van het Nationale Ballet is nu officier in de Orde van Oranje-Nassau

 

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Vogue.nl.
Dit vinden wij jammer, want Vogue.nl is mede dankzij deze advertenties gratis toegankelijk.
Wil je een uitzondering maken voor Vogue.nl, of meer lezen over hoe wij met advertenties omgaan?
Klik dan hier. Veel dank!

Maak een uitzondering voor Vogue.nl > Sluiten