Vogue
Het Rijksmuseum komt met een Escape Game

cultuur

Het Rijksmuseum komt met een Escape Game

Datum
Auteur
Door de redactie
Instagram @rijksmuseum

Krijg je het al benauwd wanneer je denkt aan een Escape Room? Fair enough. Wie wél geïnteresseerd is om op een zonnig terras zitten, in te wisselen voor een escapade in het Rijksmuseum. Deze is voor jullie. 

Escape Game

Het Rijksmuseum heeft voor zijn zomermaanden een spel ontworpen dat geïnspireerd is op de bekende 'Escape Room'. Een spel waarbij je aan de hand van puzzels zo snel mogelijk uit een ruimte moet ontsnappen. Daar maakte het museum zijn eigen variant op. Bij Escape Game, zo heet het spel, is het de bedoeling dat je een eeuwenoud boek gaat veiligstellen. Als deelnemer moet je daarvoor op zoek gaan naar aanwijzingen in 8747 kunstschatten die doorheen het museumgebouw verspreid liggen.

Bekende magiër

Het wereldbekende museum in Amsterdam werkte samen met Magus Cagliostro, een van de bekendste magiërs van Israël en scenarist Luuk van Bemmelen, bekend van Soof, Penoza en Dik Trom om het spannende spel te ontwikkelen. Er zijn twee versies beschikbaar; een voor families met kinderen en een voor volwassenen. Boeken kan hier!

Emily Ratajkowski onthult eindelijk diamanten verlovingsring

 

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Vogue.nl.
Dit vinden wij jammer, want Vogue.nl is mede dankzij deze advertenties gratis toegankelijk.
Wil je een uitzondering maken voor Vogue.nl, of meer lezen over hoe wij met advertenties omgaan?
Klik dan hier. Veel dank!

Maak een uitzondering voor Vogue.nl > Sluiten