Vogue
Hallo nieuwe hotspot: Soho House mag definitief open in Amsterdam

cultuur

Hallo nieuwe hotspot: Soho House mag definitief open in Amsterdam

Datum
Auteur
Door de redactie

Membersclub voor creatieven en luxehotel Soho House mag haar deuren openen in Amsterdam. Woensdagochtend gaf de Raad van State het groene licht aan Soho House ondanks een eerdere uitspraak van de rechtbank van Amsterdam. En daarmee is Amsterdam binnenkort een nieuwe hotspot rijker.

Een impressie van hoe het clubhuis in het Soho Amsterdam eruit komt te zien.

Het Soho House, de private members club die zich vooral richt op mensen uit de creatieve sector zoals kunst en media is al jaren bezig om voet aan de grond te krijgen, maar stuitte telkens op verzet van de omwonenden en de hotelstop in Amsterdam. Desondanks is verbouwing van het pand in de Spuistraat in Amsterdam al lang en breed onderweg, op eigen risico dus, tot gisteren ochtend. In het Bungehuis in Amsterdam realiseert een designdroom van een hotel met restaurants, een club, een dakterras met zwembad, een spa en 79 'ledenkamers' gereserveerd voor de 70.000 leden van de internationale – in binnenkort Amsterdamse – keten.

'Dat er mensen zijn die het inmiddels te veel vinden met hotels in deze buurt, dat kan ik me nog wel voorstellen. Alleen is Soho House geen hotel,' aldus Paul Geertman van belegger Aedes Real Estate die het Bungehuis voor Soho House ontwikelde tegen Het Parool. In 1995 opende in Londen het eerste Soho House haar deuren. Inmiddels zijn er wereldwijd 20 'clubs' – o.a. in Berlijn, New York, Istanbul en Barcelona – die allen als doel hebben 'een comfortabele home away from home' voor hun leden te bieden. De opening van het Soho House Amsterdam staat gepland voor zomer 2018, dus stay tuned!

Een tv-optreden van Meghan Markle uit 2013 duikt op, het internet valt over seksistische toon

 

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Vogue.nl.
Dit vinden wij jammer, want Vogue.nl is mede dankzij deze advertenties gratis toegankelijk.
Wil je een uitzondering maken voor Vogue.nl, of meer lezen over hoe wij met advertenties omgaan?
Klik dan hier. Veel dank!

Maak een uitzondering voor Vogue.nl > Sluiten