Vogue
Hyves maakt definitief een comeback

cultuur

Hyves maakt definitief een comeback

Datum
Team Peter Stigter

Facebook move over: het oude vertrouwde Nederlandse social media netwerk Hyves komt terug! NPO’s Radio 2 belde afgelopen donderdag met studenten Patrick van der Nat en Joas Hoogendijk, die ervan overtuigd zijn dat Hyves terug moet komen.

Dansende banaan

Het radiostation meldt dat ‘de helft van de Nederlanders overweegt om hun Facebookaccount te verwijderen’ na het privacy-schandaal met Cambridge Analytics. Nu is overwegen natuurlijk iets heel anders dan ook daadwerkelijk actie ondernemen, maar Patrick denkt dat dit het perfecte moment is voor de comeback van Hyves. ‘Aan het terugbrengen van dit sociale netwerk hebben we de afgelopen jaren heel hard gewerkt.’ Slechter nieuws voor wie het oldschool gele design mist; de nieuwe Hyves komt er iets anders uit te zien, vooral gebruiksvriendelijker. Maar: ‘de charmes die Hyves toen had willen we wel zoveel mogelijk integreren,’ vertelt Patrick in radioprogramma Wout2Day. Ook krabbelen en de dansende banaan komen terug – hurray

Geen advertenties

De iOS versie van de vernieuwe Hyves staat al klaar, maar er is zeventien duizend euro nodig om een web- en Androidversie uit te brengen. De oprichters willen geen gegevens verkopen en geen advertenties plaatsen, dus hoe ze aan dat geld gaan komen is nog de vraag. ‘We willen weer echt een sociaal netwerk. (…) Het richt zich meer op groepen, en we willen mensen aanmoedigen om ook offline met elkaar interactie aan te gaan,’ vertelt Joas aan Gerard Ekdom. Hyves was tot 2012 het meest populaire sociale netwerk hier in Nederland, waarna Facebook en Twitter de markt overnamen.

Luister de volledige interviews op NPO Radio 2.

Khloe Kardashian krijgt alleenvoogdij over haar dochter

 

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Vogue.nl.
Dit vinden wij jammer, want Vogue.nl is mede dankzij deze advertenties gratis toegankelijk.
Wil je een uitzondering maken voor Vogue.nl, of meer lezen over hoe wij met advertenties omgaan?
Klik dan hier. Veel dank!

Maak een uitzondering voor Vogue.nl > Sluiten