Vogue
Je kunt nu de kostuums van The Handmaid's Tale in het echt bewonderen

cultuur

Je kunt nu de kostuums van The Handmaid's Tale in het echt bewonderen

Datum
Handmaid's Tale Seizoen 2

Het langverwachte tweede seizoen van de Hulu-serie The Handmaid’s Tale is deze week in première gegaan. De eerste recensies die binnenstromen beschrijven dat de eerste aflevering van S2 nog onheilspellender en beklemmender zijn dan seizoen 1. Praise be! Inmiddels zijn de kostuums uit de serie – gebaseerd op Margaret Atwoods gelijknamige boek – een icoon geworden voor vrouwen wereldwijd, met name in Amerika tijdens demonstraties tegen de huidige regering. Het Amerikaanse SCAD FASH Museum of Fashion and Film in Atlanta heeft nu een tentoonstelling toegewijd aan de kostuums van Offred en consorten.

De rode kostuums met witte kappen van de Handmaids - SCAD.

De tentoonstelling ‘Dressing for Dystopia’ toont naast de mantels en hoofddeksels van de Handmaids ook de uniformen van de militairen en politie, de outfits van de regeringsleiders van de Republiek van Gilead, de blauwe ensembles gedragen door hun vrouwen en de (inmiddels angstaanjagende) bruine gewaden van de Aunts (Tantes).

Een kostuums van een zwangere Handmaid - SCAD.

The Handmaids Tale vertelt het verhaal van een fictieve toekomstige samenleving door de ogen van June Osborne a.k.a. Offred, het personage van actrice Elisabeth Moss. Een wereld waarin religieuze doctrines het regeringsbeleid bepalen, er grote onvruchtbaarheid heerst in de “hogere klassen” van de samenleving en er Handmaids toegewezen worden aan ieder hooggeplaatst gezin, dienstmeisjes die gedwongen worden om de kinderen te baren van de regeringsleiders.

De blauwe ensembles van de vrouwen van regeringsleiders in de Republiek van Gilead - SCAD.

De makers van de expositie in Atlanta zijn net als vele fans gegrepen door de serie, de kostuums en vooral het verhaal wat in het Trump-tijdperk wel heel dichtbij is gekomen. ‘Het idee dat “dit ooit kan gebeuren, en het kan hier gebeuren” is iets wat we bij de bezoeker achterlaten,’ aldus een van de curatoren aan Vogue.com. De rode kostuums met witte kappen van de Handmaids, die naar mate de serie vordert steeds strijdbaarder worden, hebben inmiddels een krachtige lading gekregen, en staan voor vele (Amerikaanse) vrouwen symbool voor female empowerment en het vinden van een eigen stem. Bekijk hier de kostuums en opstellingen uit de tentoonstelling ‘Dressing for Dystopia’, te zien van 1 mei tot 12 augustus 2018 in het SCAD FASH Fashion and Film Museum in Atlanta, VS.

De bruine kostuums van de Aunts - SCAD.

Rachel Weisz debuteert maternity stijl na bekendmaking zwangerschap

 

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Vogue.nl.
Dit vinden wij jammer, want Vogue.nl is mede dankzij deze advertenties gratis toegankelijk.
Wil je een uitzondering maken voor Vogue.nl, of meer lezen over hoe wij met advertenties omgaan?
Klik dan hier. Veel dank!

Maak een uitzondering voor Vogue.nl > Sluiten