Vogue
Kate Middletons ingegraveerde ketting is een geheim eerbetoon aan Prinses Diana

cultuur

Kate Middletons ingegraveerde ketting is een geheim eerbetoon aan Prinses Diana

Datum
Getty Images

Dat Lady Diana's zonen dierbare herinneringen koesteren aan hun moeder komt wel naar voren uit de verhalen over haar die ze met het publiek delen in interviews of in een nieuwe ITV-documentaire. The Duchess, Kate Middleton, draagt de nagedachtenis haar schoonmoeder – de zogenaamde Princess of Hearts – ook graag dichtbij haar hart. Zo krijgt ze van Koningin Elizabeth al vaak genoeg kostbare tiara's en kronen te leen voor belangrijke gelegenheden, maar het juweel dat Middleton ontving na de geboorte van haar zoon, Prins George, heeft ook sentimentele waarde.

Getty Images

Familietraditie

Zo gaf zusje Pippa Middleton de Duchess, ter viering van de komst van haar en Prins Williams eerste zoon, een ketting die veel lijkt op een sieraad dat Prinses Diana droeg; een geschenk van Prins Charles waarbij de ronde, gouden bedel was ingegraveerd met 'William' aan de voorkant. Middletons ketting is van het label Merci Maman en werd in 2013 speciaal op maat gemaakt om de familietraditie voort te zetten die ooit was begonnen bij Prinses Diana bij de geboorte van Prins William in 1982. Kate's bedel is voorzien van de woorden George Alexander Louis, met daarbij een kleiner hartje met een 'W' (voor William) en een charm in de vorm van een klein jongetje. Hoewel Kate Middleton de bijzondere ketting al sinds 2013, toen haar zoon George werd geboren, draagt is dit nieuwtje nu pas naar buiten gekomen.

Merci Maman

'Dus dit is vrijheid!' aldus veroordeelde en vervroegd vrijgelaten ex-militair en transgender Chelsea Manning (29) aan Vogue US

 

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Vogue.nl.
Dit vinden wij jammer, want Vogue.nl is mede dankzij deze advertenties gratis toegankelijk.
Wil je een uitzondering maken voor Vogue.nl, of meer lezen over hoe wij met advertenties omgaan?
Klik dan hier. Veel dank!

Maak een uitzondering voor Vogue.nl > Sluiten