Vogue
Khloe Kardashian krijgt alleenvoogdij over haar dochter

cultuur

Khloe Kardashian krijgt alleenvoogdij over haar dochter

Datum

Donderdag 12 april is Khloe Kardashian bevallen van een dochter. Khloe zelf is sinds die dag niet meer in de online wereld gezien – en terecht – maar vandaag werd wel bekend dat de 33-jarige Kardashian alleenvoogdij over haar eerste kind zal krijgen, aldus Hollywood Life.

Vaderschap aanvragen

De geruchten gaan rond dat Khloe’s partner, de 27-jarige basketballer Tristan Thompson, vreemd zou zijn gegaan tijdens de zwangerschap. Aan de andere kant melden nieuwssites weer dat Khloe Tristan heeft vergeven, en dat hij gewoon aanwezig was bij de bevalling. Wat er ook waar is van deze verhalen, volgens het voogdijrecht in Ohio heeft Khloe alleenvoogdij over haar pasgeboren dochter. Advocaat Katie Arthurs legt aan Hollywood Life uit: ‘Als een kind geboren is bij ongetrouwde ouders, dan krijgt de moeder alleenvoogdij, volgens de wet in Ohio. Het is dan aan de vader om bij de rechtbank vaderschap, voogdij, gedeelde opvoeding en/of bezoekrecht aan te vragen.’ In Californië zit deze wet weer anders in elkaar, dus als Khloe terug zou verhuizen naar Los Angeles zouden er weer andere regels gelden. Het is nog onduidelijk hoe de relatie tussen Khloe en Tristan voortgezet zal worden, en dus ook of Thompson officieel het vaderschap op zich zal nemen. 

Nederland

Als in Nederland de ouders van een kind niet getrouwd zijn, krijgt ook alleen de moeder de voogdij. Wil je samen het gezag uitoefenen? Dan moet een verzoek worden ingediend bij de rechtbank, net zoals in Ohio. Hiervoor moet het kind wel eerst erkend worden, volgens de Rijksoverheid. In uitzonderlijke gevallen kan in een huwelijk ook een van de ouders naar de rechtbank stappen voor een verzoek tot ‘eenhoofdig gezag.’ Dit gezag wordt dan alleen toegekend als er ‘onaanvaardbare risico’s' voor het kind zijn en het niet binnen de lijn van verwachting valt dat er binnen afzienbare tijd verbetering komt,’ zoals bij drugs- of alcoholverslaving. Het is niet bekend hoeveel gezinnen met ‘eenhoofdig gezag’ er precies zijn in Nederland, maar in 2016 waren er meer dan 5,5 miljoen eenoudergezinnen (meestal een alleenstaande moeder), aldus het Nederland Jeuginstituut.

British Airways komt met betaalbare lange vluchten

 

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Vogue.nl.
Dit vinden wij jammer, want Vogue.nl is mede dankzij deze advertenties gratis toegankelijk.
Wil je een uitzondering maken voor Vogue.nl, of meer lezen over hoe wij met advertenties omgaan?
Klik dan hier. Veel dank!

Maak een uitzondering voor Vogue.nl > Sluiten