Vogue
Waarom Kim Kardashian onder vuur ligt vanwege afslank-lolly

cultuur

Waarom Kim Kardashian onder vuur ligt vanwege afslank-lolly

Datum

Het internet valt over Kim Kardashians laatste Instagrampost, waarin ze reclame maakt voor Flat Tummy Co. De 37-jarige Kardashian kijkt verleidelijk de camera in terwijl ze aan een lolly zuigt die je hongergevoel zou moeten verminderen. Onzin natuurlijk, maar Twitter is bang dat niet iedereen – vooral jonge meisjes – dit begrijpt.

Jonge fans

‘Dit zijn de Appetite Suppressant Lollipops en ze zijn letterlijk unreal. De eerste 500 mensen krijgen 15% korting op hun website, dus als je ze wilt hebben… moet je snel zijn! #suckit,’ luidt het onderschrift. Volgers van Kim zijn boos dat de realityster een ongezond product promoot voor haar jonge, beïnvloedbare fans. Hoewel Kim eerder reclame heeft gemaakt voor dergelijke producten, zoals maaltijdvervangende shakes, flat tummy thee en waist trainers, vallen producten om je hongergevoel te onderdrukken in een gevaarlijkere categorie. De Amerikaanse Vogue zocht uit dat er ‘Satiereal’ in de lolly’s zit, een natuurlijk ingrediënt wat technisch gezien veilig is. Toch menen de meeste voedingsdeskundigen dat producten die je honger onderdrukken niet werken op de lange termijn, schadelijke eetpatronen kunnen motiveren en zelfs eetproblemen, zoals anorexia, erger kunnen maken.

Niet effectief

Voedingsdeskundige Maria Marlowe vertelt aan de Amerikaanse Vogue waarom het vooral problematisch is dat het afvalproduct in snoepvorm verkocht wordt. ‘Kim is een geweldige marketeer en brander en veel jonge vrouwen kijken naar haar op, maar dit stuurt de verkeerde boodschap – dat honger slecht is, dat onze lichamen onder controle gehouden moeten worden, en dat de route naar het ideale lichaam in snoepvorm komt.’ Daarnaast leidt een honger onderdrukkend product af van een echte oplossing, zoals een gezond dieet met veel vezels en voedingsstoffen, en sport. ‘Een quick fix zoals een hongerstillende lolly is nooit de manier om af te vallen,’ aldus Marlowe. ‘Dit moet door een gebalanceerd dieet en gezonde spijsvertering – daar kun je niet omheen.’ Kim Kardashian heeft zelf nog niet gereageerd op de controverse, iets waar een groot gedeelte van haar 111 miljoen volgers met smart op wacht. 

Update: Meghan Markle’s vader is niet aanwezig bij de royal wedding: hoe heeft het zover kunnen komen?

 

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Vogue.nl.
Dit vinden wij jammer, want Vogue.nl is mede dankzij deze advertenties gratis toegankelijk.
Wil je een uitzondering maken voor Vogue.nl, of meer lezen over hoe wij met advertenties omgaan?
Klik dan hier. Veel dank!

Maak een uitzondering voor Vogue.nl > Sluiten