Vogue
Louis C.K. reageert op beschuldigingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag

cultuur

Louis C.K. reageert op beschuldigingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag

Datum
Getty Images

Komiek Louis C.K. zegt in een brief dat de verhalen over zijn seksueel intimiderend gedrag kloppen. Entertainment Weekly publiceerde dit weekend een brief, waarin Louis reageert op het artikel dat de New York Times vorige week publiceerde. Daarin beschuldigen vijf vrouwen de standup-comedian van seksuele intimidatie.

Excuses

Vijf vrouwen zeggen dat Louis C.K. zou hebben gemasturbeerd in hun bijzijn. Onder andere komiekenduo Dana Min Goodman en Julie Wolov beschuldigen de cabaretier van seksueel grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer. ‘Toentertijd dacht ik dat het oké was wat ik deed, omdat ik mijn penis nooit zonder toestemming van de vrouw die bij me was had laten zien,’ schrijft de komiek in zijn brief. ‘Later leerde ik – te laat – dat als je de macht hebt over iemand, zoiets geen vraag is. Ik had zoveel macht over ze, omdat ze tegen me opkeken (…) Het is moeilijk om met het besef te leven dat je iemand hebt pijn gedaan. Ik kan me niet voorstellen hoe moeilijk het is voor deze vrouwen. Ook heb ik mijn familie, vrienden, kinderen en hun moeder veel pijn gedaan hiermee.’ Door de beschuldigingen heeft streamingdienst Netflix besloten een show met de komiek te cancelen en gaat ook het geplande optreden van C.K. in de talkshow The Late Show with Stephen Colbert aanstaande vrijdag niet door. Daarbij is de film I Love You, Daddy , geproduceerd en geschreven door Louis, met onder andere Chloë Grace Moretz en John Malkovich gecanceled.

#metoo

Steeds meer dappere vrouwen durven hun verhaal over seksueel intimiderend gedrag van mannen te delen. Vorige week werd ook Gossip Girl-acteur Ed Westwick beschuldigd van verkrachting. Twee vrouwen deelden hun verhaal over de acteur op Facebook. Inmiddels is House of Cards-acteur Kevin Spacey ontslagen door Netflix en zal hij vervangen worden in de hitserie. De acteur kwam in opspraak nadat een man Spacey beschuldigde van seksuele intimidatie.

Vogue: Cultuuragenda - IDFA Special

 

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Vogue.nl.
Dit vinden wij jammer, want Vogue.nl is mede dankzij deze advertenties gratis toegankelijk.
Wil je een uitzondering maken voor Vogue.nl, of meer lezen over hoe wij met advertenties omgaan?
Klik dan hier. Veel dank!

Maak een uitzondering voor Vogue.nl > Sluiten