Vogue
Mart Vissers nieuwe expositie in Zandvoort is geopend

cultuur

Mart Vissers nieuwe expositie in Zandvoort is geopend

Datum
Mart Visser – The Take-over

Eindelijk is het zover: modeontwerper en kunstenaar Mart Visser (50) neemt het gemeentehuis van Zandvoort over als 'burgemeester' om zijn laatste haute couture collectie tentoon te stellen, samen met andere kunstwerken uit zijn archief. Ook in het naastgelegen Zandvoorts Museum zijn schilderijen, sculpturen en installaties van Visser te zien.

Mart Visser – The Take-over

Catacomben

In het oude pand presenteert Mart Visser exclusieve couture bruids- en avondjurken, uit het archief en pas gemaakt. Waar de ene ruimte is ingericht als ‘grafische explosie aan strepen,’ staat in de ander glitter en glamour centraal. In de kamer van de burgemeester is alles – van de vloer tot het plafond – zwart geschilderd, en is de vloer bedekt met honderden kilo’s grind. In de kamers van de wethouders, voormalige catacomben, is nu een pop-up store gevestigd met de kleurrijke prêt-a-porter zomercollectie van 2018, waar bezoekers de kleding kunnen passen samen met een team aan stylisten.

Mart Visser – The Take-over

Take over

De daadwerkelijke Zandvoortse burgemeester Niek Meijer gaf eerder al aan veel vertrouwen te hebben in het ‘burgemeesterschap’ van Mart Visser. ‘Ik draag met veel plezier en vertrouwelijk het gemeentehuis tijdelijk over aan Mart Visser. Als gemeentebestuur maken wij ons sterk voor het toegankelijk maken van kunst voor een groot publiek. Daar zijn deze indrukwekkende exposities prachtige voorbeelden van.’ Van ons mogen modeontwerpers vaker het stadsbestuur overnemen. Who’s next? Iris van Herpen, Ronald van der Kemp of Sies Marjan?

‘Mart Visser – The Take-over’ is van 2 mei tot en met 1 juli 2018 te bezoeken in het Raadhuis Zandvoort en het Zandvoorts Museum. Entree is gratis!

Mart Visser – The Take-over

Georgina Chapman over haar leven na haar scheiding van Harvey Weinstein

 

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Vogue.nl.
Dit vinden wij jammer, want Vogue.nl is mede dankzij deze advertenties gratis toegankelijk.
Wil je een uitzondering maken voor Vogue.nl, of meer lezen over hoe wij met advertenties omgaan?
Klik dan hier. Veel dank!

Maak een uitzondering voor Vogue.nl > Sluiten