Vogue
The Rolling Stones in Amsterdam

cultuur

The Rolling Stones in Amsterdam

Datum
Auteur
Roy Kahmann

Het was oktober 1970 en de Rolling Stones kwamen naar Amsterdam. Als 11-jarig mannetje had ik al een paar keer aan mijn ouders gevraagd of ik naar een live concert mocht met mijn vriendjes, die een paar jaar ouder waren dan ik. En Mick was toch zeker een van mijn helden.

Mijn ouders waren niet helemaal ingevoerd in de Rock & Roll en popscene, maar wisten net genoeg om er een mening over te hebben. Het kon er immers vaak goed ‘mis’ gaan. Drank, drugs en Rock & Roll was een net uitgevonden kreet en die hanteerden mijn ouders de laatste jaren van mijn lagere school. Dat de Stones naar Nederland kwamen was echt een grote happening en de wereldpers dook op de popidolen. Ik moest dus helaas verstek laten gaan, maar de toen 18-jarige Harm Botman ging gewapend met zijn Pentax met 50 mm lensje op pad. Hij legde zijn helden tijdens deze historische bijeenkomst vast in kleur en zwart/wit.Jagger & Richards met Honky Tonk Woman & Brown Sugar. Unieke mannen, unieke songs en unieke beelden. 15 nummers speelden ze en Botman schoot net zoveel rolletjes.

In de zomer van vorig jaar werd Harm Botman ziek en liet de negatieven en dia’s aan zijn zoon Kuan zien. Die aarzelde geen moment en liet de prachtige foto’s na ruim veertig jaar printen. 
Het werd een gelimiteerde serie van 19 foto’s in een gelimiteerde oplage, die Botman gelukkig nog allemaal kon beoordelen en signeren. Botman overleed afgelopen jaar vlak voor Kerst met de wetenschap dat deze prachtige collectie toch nog getoond gaat worden. Vanaf vrijdagavond 19 april in de GUP Gallery in Amsterdam. Kan ik toch nog naar de Stones.

Chime For Change Part II

 

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Vogue.nl.
Dit vinden wij jammer, want Vogue.nl is mede dankzij deze advertenties gratis toegankelijk.
Wil je een uitzondering maken voor Vogue.nl, of meer lezen over hoe wij met advertenties omgaan?
Klik dan hier. Veel dank!

Maak een uitzondering voor Vogue.nl > Sluiten