Vogue
Twitter blokkeert het account van Rose McGowan

cultuur

Twitter blokkeert het account van Rose McGowan

Datum
Getty Images

Rose McGowan heeft een Twitterblokkade opgelegd gekregen. De 44-jarige actrice heeft zich niet aan de regels van het sociale medium gehouden en kreeg daarom bericht dat haar account tijdelijk geblokkeerd is. Vermoedelijk was grof taalgebruik de aanleiding.

Weinstein

McGowan schold Ben Affleck uit op Twitter nadat hij in de media vertelde dat hij niets afwist van de ongewenste intimiteiten van Harvey Weinstein. De filmproducent kwam vorige week in opspraak, nadat verschillende vrouwen hun verhaal deelden in The New York Times over de seksuele intimidatie van Weinstein op de werkvloer. McGowan gelooft niets van de onschuld van Affleck en schreef: 'Er zijn krachtige machten aan het werk. Wees mijn stem.' Op Instagram postte Rose de melding van Twitter. Ze kan alleen nog directe berichten naar haar volgers sturen. Dat betekent dat ze niets kan twitteren, retweeten of liken. De beperking wordt na twaalf uur weer opgeheven.

Discussie

McGowan, een van de slachtoffers van Harvey Weinstein, liet zich afgelopen dagen zeer kritisch uit over Harvey, zijn broer Bob en hun bedrijf The Weinstein Company. Ook Gwyneth Paltrow, Angelina Jolie en Cara Delevingne deden hun relaas. Zij onthulden ook ooit slachtoffer te zijn geweest van de handtastelijkheden van Harvey. The Weinstein Company heeft Weinstein inmiddels ontslagen en zijn vrouw Georgina Chapman heeft de producent verlaten.

Vogue's cultuuragenda: week 41, 2017

 

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Vogue.nl.
Dit vinden wij jammer, want Vogue.nl is mede dankzij deze advertenties gratis toegankelijk.
Wil je een uitzondering maken voor Vogue.nl, of meer lezen over hoe wij met advertenties omgaan?
Klik dan hier. Veel dank!

Maak een uitzondering voor Vogue.nl > Sluiten