Vogue
Vanwege deze jurk treedt Katy Perry dit jaar naar verluidt niet op tijdens de Victoria's Secret show

cultuur

Vanwege deze jurk treedt Katy Perry dit jaar naar verluidt niet op tijdens de Victoria's Secret show

Datum

Volgens geruchten zou Katy Perry een van de artiesten zijn die dit jaar optreed tijdens de Victoria’s Secret Show in Shanghai. Nu is wel duidelijk dat ze nooit het vliegtuig naar China heeft gepakt. Volgens Page Six is de zangeres verbannen uit het land wegens een politiek geladen outfit die ze droeg tijdens een concert twee jaar geleden.

Katy’s zonnebloemen

Volgens bronnen van Page Six zou Katy Perry’s aanvraag voor een visum gewoon zijn goedgekeurd. Maar dat veranderde toen de Chinese regering een outfit ontdekte die volgens het land een politieke boodschap uitdroeg die anti-China was. ‘Elke artiest die wil optreden in China wordt door ambtenaars onderzocht om te zien of ze iets hebben gedaan dat kwetsend kan zijn voor het land,’ vertelt een bron aan de entertainmentwebsite. De Chinezen vonden een glitterjurk met zonnebloemen die Perry droeg in Taipei, Taiwan, in 2015. De zonnebloem staat symbool voor een Taiwanese beweging die in 2014 protesteerde tegen een Chinees handelsakkoord dat ten nadele was van Taiwan. Aan het einde van haar concert hulde ze zich ook nog in de Taiwanese vlag, waar China nog meer aanstoot aangaf. Katy’s deelname aan de lingerieshow is nooit bevestigd en inmiddels zijn de echte artiesten van de show van dit jaar bekend gemaakt.

Van body image tot cultural appropriation: in hoeverre is de Victoria's Secret controverse van de afgelopen jaren acceptabel?

 

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Vogue.nl.
Dit vinden wij jammer, want Vogue.nl is mede dankzij deze advertenties gratis toegankelijk.
Wil je een uitzondering maken voor Vogue.nl, of meer lezen over hoe wij met advertenties omgaan?
Klik dan hier. Veel dank!

Maak een uitzondering voor Vogue.nl > Sluiten