Vogue
Victoria & Albert Museum geeft Winnie the Pooh een grote winterexpositie

cultuur

Victoria & Albert Museum geeft Winnie the Pooh een grote winterexpositie

Datum
Victoria & Albert Museum

Winnie the Pooh krijgt zijn grootste tentoonstelling ooit in het Victoria & Albert Museum in Londen. Het zal de eerste keer zijn dat het museum, waar onder meer de grootse Alexander McQueen expositie werd gehouden, zich richt op gezinnen met jonge kinderen. Hoewel het ongetwijfeld voor iedereen een interessante expositie is – net zoals ooit Nijntje van Dick Bruna in het Rijksmuseum.

Zeldzame stukken

Na exposities van rocksterren David Bowie en Pink Floyd, slaat het V&A met Winnie the Pooh: Exploring a Classic een nieuwe weg in. Tom Piper zal de expositie kleurrijk en speels aankleden, om het geheel nog aantrekkelijk te maken voor kleine kinderen en hun ouders. Een tentoonstelling van het beertje is nog nooit eerder zo uitgebreid geweest. Zo bestaat de collectie onder meer uit een Winnie-the-Pooh theeservies van een jonge prinses Elizabeth en originele potloodschetsen van E.H. Shepard, die veertig jaar niet zijn tentoongesteld. Het museum heeft ook ruim negentig jaar aan merchandise waaronder speelgoed en spelletjes, servies en textiel en producten van Walt Disney.

Fictie en realiteit

Tristram Hunt, directeur van het V&A, vindt het museum de perfecte plek voor de expositie. ‘Dit is onze eerste tentoonstelling speciaal gericht op jonge gezinnen en we kijken ernaar uit om een nieuwe generatie in AA Milne’s magische en vreugdevolle wereld te verwelkomen.’ Winnie the Pooh is namelijk geïnspireerd op Edward, de teddybeer van zijn zoon Christopher Robin. Milne's zoon speelt ook een rol in de verhalen als het personage Janneman Robinson.

Winnie the Pooh: Exploring a Classic is te zien in het Victoria & Albert Museum in London van 9 december 2017 tot en met 8 april 2018.

Franca Sozzani Award uitgereikt aan Julianne Moore

 

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Vogue.nl.
Dit vinden wij jammer, want Vogue.nl is mede dankzij deze advertenties gratis toegankelijk.
Wil je een uitzondering maken voor Vogue.nl, of meer lezen over hoe wij met advertenties omgaan?
Klik dan hier. Veel dank!

Maak een uitzondering voor Vogue.nl > Sluiten