Vogue
Waarom het extra speciaal is dat prins Louis vandaag wordt gedoopt

cultuur

Waarom het extra speciaal is dat prins Louis vandaag wordt gedoopt

Datum
Auteur
Door de redactie
Instagram Kensington Palace

Vandaag wordt prins Louis, het derde kindje van Kate Middleton en prins William die op 23 april werd geboren, gedoopt in de Chapel Royal of St. James' Palace in Londen. Volgens de Britse krant The Mirror is het een extra bijzondere dag voor koningin Elizabeth. Niet alleen wordt haar jongste achterkleinkind gedoopt, ook is het 71 jaar geleden dat ze zich verloofde met prins Philip, die toen nog door het leven ging als Philip Mountbatten.

Jubileum

Op 9 juli 1947 kondigde Elizabeth haar verloving met Philip aan, maar volgens The Mirror zouden de twee zich een jaar ervoor al in het geheim hebben verloofd. Ze maakten het nieuws bekend met onderstaande verlovingsfoto, waar het stel elkaar liefdevol in de ogen kijkt.

Verlovingsfoto van koningin Elizabeth en prins Philip uit 1947, Getty Images.

Het koninklijk paar is nog altijd samen. Het is vandaag daarom een extra speciale dag. Kensington palace liet vanochtend echter weten dat wowel koningin Elizabeth als haar man prins Philip de doop van het zoontje van William en Catherine niet zullen bijwonen. Het is niet bekend waarom zij niet aanwezig zijn. De doop vindt vanmiddag plaats in de Chapel Royal of St. James' Palace, dezelfde kerk waar ook Meghan Markle in het geheim werd gedoopt voordat ze met prins Harry trouwde.

Het Louvre organiseert een 'Beyoncé en Jay-Z museumtour'

 

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Vogue.nl.
Dit vinden wij jammer, want Vogue.nl is mede dankzij deze advertenties gratis toegankelijk.
Wil je een uitzondering maken voor Vogue.nl, of meer lezen over hoe wij met advertenties omgaan?
Klik dan hier. Veel dank!

Maak een uitzondering voor Vogue.nl > Sluiten