Vogue
Weekendtip: Illustratie Biënnale in Haarlem

cultuur

Weekendtip: Illustratie Biënnale in Haarlem

Datum
Auteur
Door de redactie

Aanstaande zondag – 27 mei – vindt de vijfde editie van de Illustratie Biënnale plaats. De Toneelschuur in Haarlem staat de hele dag in het teken van illustraties en graphic art. Illustratoren, opdrachtgevers, art-directors, uitgevers en iedereen met belangstelling is uitgenodigd.

Veelzijdig

Doel van het evenement is om alle aspecten van illustratie te benadrukken, zo is er aandacht voor ruimtelijke kunst, animatie, boekillustraties, redactionele illustraties, theaterdecors en fotografie. ‘Illustratie is een verzamelnaam voor een ontzettend breed werkveld. Er is een schatkist aan beeld, waaruit we steeds iets uitlichten,’ aldus Marlies Visser, grafisch ontwerper en oprichter van de Illustratie Biënnale, in een persbericht.  Mode-illustratie kan natuurlijk niet in dit rijtje ontbreken; de Oekraïense Vogue-illustratice Masha Reva is één van de hoofdsprekers op het evenement. Masha Reva studeerde aan het prestigieuze Central Saint Martins in Londen, waar ze afstudeerde in womenswear design. Inmiddels heeft ze een meer multidisciplinaire stijl, en is ze internationaal bekend als mode-illustrator en ontwerper. Momenteel werkt ze met het Oekraïense streetwear merk Syndicate aan een nieuwe collectie. 

Pissige kunst

Naast de lezingen van illustratoren over hun werk zijn er meerder activiteiten te doen op het tweejaarlijkse evenement. Zo hebben 12 illustratoren een vinyl cover ontworpen, kun je films en een virtual reality installatie bekijken, is er een expositie van studenten rondom het thema ‘verzet’, kun je je laten vereeuwigen door illustrator Gijs Kast, kun je live zeefdrukken bekijken en een pop-up store bezoeken met onder andere prints op papier, limited editions en boeken. Ook leuk: feministisch kunstenaarscollectief Pisswife uit Amsterdam tekent live. Schrijf op waar je ‘pissed’ over bent en ze maken er een illustratie bij. Reden genoeg voor een tripje naar Haarlem dit weekend!

Passe-partouts zijn uitverkocht, maar het doorlopende programma in de foyer en in het café is voor iedereen vrij toegankelijk. Kijk voor meer informatie op de website van Illustratie Biënnale.

Hoe Prins Harry en Meghan er alles aan doen om de bestemming van hun huwelijksreis geheim te houden

 

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Vogue.nl.
Dit vinden wij jammer, want Vogue.nl is mede dankzij deze advertenties gratis toegankelijk.
Wil je een uitzondering maken voor Vogue.nl, of meer lezen over hoe wij met advertenties omgaan?
Klik dan hier. Veel dank!

Maak een uitzondering voor Vogue.nl > Sluiten