Vogue
Yoga, thaiboksen én fair trade koffie bij deze nieuwe duurzame oase in hartje Amsterdam

cultuur

Yoga, thaiboksen én fair trade koffie bij deze nieuwe duurzame oase in hartje Amsterdam

Datum
The Conscious Club

Het eerste klimaat neutrale grachtenpand opent haar deuren voor publiek in de vorm van The Conscious Club; een creatief platform dat volledig duurzaam is en het nieuwe spirituele hart van Amsterdam wilt worden. 

Een duurzame oase van rust

De oprichters van de Conscious Club willen laten zien dat het maken van duurzame keuzes en genieten van het leven anno 2016 hand in hand gaan: 'Wij bieden met The Conscious Club een oase van rust in de drukke stad, een moment van bezinning én de ervaring van een duurzame levensstijl. Waarom zou je altijd ver moeten reizen om tot jezelf te komen? Juist in de stad hebben we dat nodig, en dat is The Concsious Club,' zo stelt mede-oprichtster Elizabeth Plokker. Het platform biedt een lesprogramma aan bestaande uit onder anderen Qi Gong, thaiboksen, yoga en meditatie. Ook worden er lezingen aangeboden met tips over duurzaam bouwen, en is er tevens een biologische en fair-trade koffiebar en lunchplek. 

Oude vloeren uit de Westertoren

Voor de inrichting van het pand werkte The Conscious Club samen met verschillende partners, die samen hebben gezorgd voor een klimaat neutraal resultaat. Eneco leverde zonnepanelen voor het dak en BLR Bimon en Remeha sloegen de handen ineen voor een energiebesparend warmteregeling systeem. De bezoekers van The Conscious Club kunnen hun telefoons opladen met Waka Waka laders op zonne-energie. Mede-oprichtster Charon Tolhuisen: 'Over alles is nagedacht. Naast innovatieve duurzame oplossingen gaan wij ook voor hergebruik. De tafels in onze vergaderruimtes zijn bijvoorbeeld gemaakt van driehonderd jaar oude vloerdelen uit de Westertoren!' 

The Conscious Club is vanaf vandaag geopend aan de Lauriergracht 142, Amsterdam.

Koningin Máxima benoemd tot één van de 100 meest invloedrijke leiders van de wereld

 

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Vogue.nl.
Dit vinden wij jammer, want Vogue.nl is mede dankzij deze advertenties gratis toegankelijk.
Wil je een uitzondering maken voor Vogue.nl, of meer lezen over hoe wij met advertenties omgaan?
Klik dan hier. Veel dank!

Maak een uitzondering voor Vogue.nl > Sluiten