Vogue
Zo ziet de Royal Train eruit waarin Meghan Markle heeft geslapen

cultuur

Zo ziet de Royal Train eruit waarin Meghan Markle heeft geslapen

Datum
Auteur
Door de redactie
Getty Images

Vanochtend kwamen Meghan Markle en koningin Elizabeth aan in Cheshire voor een aantal koninklijke aangelegenheden. Meghan vergezelde de koningin in de speciale Royal Train, de luxe trein en eigendom van de Britse koninklijke familie, waarmee ze ’s nachts afreisden naar het Britse plaatsje.

Instagram/@royalty.report

De Royal Train

De Royal Train werd voor het eerst gebruikt in 1842 door koningin Victoria, die tevens de allereerste royal was die een ritje met het toen gloednieuwe vervoermiddel maakte. De trein heeft negen wagons en is voorzien van meerdere slaapkamers, badkamers en een eetruimte voor twaalf mensen. 

De eetkamer in de Royal Train, YouTube

De meeste wagons dateren uit de tijd van Elizabeth’s Zilveren Jubileum (het 25-jarig jubileum van haar kroning) en zijn te herkennen aan de zogenaamde ‘royal claret’ kleur, een wijnrode tint. De binnenkant van de trein is echter aan de sobere kant, niet wat je zou verwachten van een vervoersmiddel van de Britse royals.

Een wagon van de Royal Train, YouTube

Privilege

Normaal gesproken mogen alleen oudere familieleden van het Britse koningshuis mee met de trein. Zo is volgens Grant Harold, de voormalige butler van de koninklijke familie, de Royal Train enkel beschikbaar voor Elizabeth, prins Philip, prins Charles en Camilla. Het is dus een hoge uitzondering dat Meghan de koningin mocht vergezellen bij de reis naar Cheshire.

Een slaapkamer in de Royal Train, YouTube

Is dit waar Meghan Markle en Prins Harry op huwelijksreis zijn gegaan?

 

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Vogue.nl.
Dit vinden wij jammer, want Vogue.nl is mede dankzij deze advertenties gratis toegankelijk.
Wil je een uitzondering maken voor Vogue.nl, of meer lezen over hoe wij met advertenties omgaan?
Klik dan hier. Veel dank!

Maak een uitzondering voor Vogue.nl > Sluiten