Vogue
Binnenkijken bij de lancering van Renu Kashyaps Ibiza Bohemia boek op het eiland

cultuur

Binnenkijken bij de lancering van Renu Kashyaps Ibiza Bohemia boek op het eiland

Datum
Sacha Ibiza photography

De aandacht voor stylist Renu Kashyap en schrijver Maya Boyds koffietafelboek Ibiza Bohemia, waarin de huizen van talloze stijlvolle Ibicenci zijn vereeuwigd, is meer dan verdiend. Zelf moet de Nederlandse, op het Spaanse eiland wonende modestylist er nog even van bijkomen: 'Ik had het gehoopt, maar niet verwacht. Vogue is mijn lievelingsmagazine; dat is altijd zo geweest en dat zal altijd zo blijven. Nu kom ik in tal van Vogues wereldwijd te staan met het boek. Dat is een droom die uitkomt. Het is best overweldigend.' Afgelopen week gaf ze de lancering in het privédomein van interieurontwerper Caroline Legrand, waarvoor vrienden en bewonderaars van heinde en verre bijeen kwamen. 'Het was magisch, een sprookje', aldus Vogue's Ester van Vreden die samen met Marije Goekoop overvloog. Goekoop leende zelfs haar hand aan het boek door de plattegrond van Ibiza te illustreren, voorzien van haar eigenzinnige, getekende poppetje.

Caroline Legrands tuin, Roman Polanski's huis

Het boek is een eerbetoon aan de kosmopolitische, kleurrijke eilandbewoners. 'Het kloppende hart van Ibiza,' aldus auteur en stylist Renu Kashyap die samen met uitgeverij Assouline samenwerkte om deze droom te verwezenlijken. Over de lancering vertelt Kashyap: 'Ik had voor de locatie eigenlijk een grote grot in gedachte die aan twee kanten open is. Hier zou ik natuur en design samenbrengen; het inrichten alsof een architect er woont met designmeubels. Maar toen de vergunning niet rondkwam, bood interieurdesigner Caroline Legrand haar prachtige huis en tuin aan. Ik dacht meteen: "Dit is het!"' Vogue producer Ester van Vreden was ook in de wolken: 'In plaats van dat de pers in hotels werd ondergebracht, sliepen we in het huis van een van de geportretteerden, David Leppan – entrepreneur en philanthropist at heart. Het was een prachtige witte vila in de bergen, een waarvan je je altijd afvraagt "Wie zou daar wonen?" en waarvan de deuren normaal gesproken gesloten blijven. Het was ook het voormalige onderkomen van Roman Polanski. We werden compleet in de waten gelegd.'

Magische bijeenkomst

'Voor mij was de lancering ook echt een verlengstuk van het boek,' vertelt Renu: 'Ik was heel streng in de selectie wie te portretteren voor dit boek, en bijna iedereen is naar de viering gekomen – vanuit San Francisco, Canada, Marrakech. Zo'n verzameling mensen vind je zelden bij elkaar, die hebben vaak toch elders verplichtingen.' Jane Kate van Nispen, artist manager bij Angelique Hoorn Management, was er ook bij: 'De energie die in de lucht hing was zo bijzonder, en dan de plek: een soort mini-vallei met palmbomen.' Renu: 'Door het boek heb ik veel mooie mensen mogen ontmoeten en vastleggen, waaronder Yvonne Sporre die vroeger model was in de tijd van Guy Bourdin en daarna voor onder meer Balenciaga is gaan werken en als stylist voor grote campagnes met bijvoorbeeld Kate Moss. Ze verkoopt nu een eigen collectie jurken vanuit haar huis in Ibiza. Bobby Dekeyser, oprichter van Dedon, en Sara Amos, bedenker van Open Space Paris. Ze hebben mij zoveel steun gegeven. Het was een heel emotioneel moment voor mij.' Van Vreden: 'Van de grotbewoner tot de teruggetrokken multimiljonair die in stilte van een luxueuze levensstijl geniet. Het boek heeft mensen echt samengebracht. Met Renu als verbindende factor.' Kijk hieronder mee in de gallery.

Ibiza Bohemia boeklancering, geproduceerd door Deliciously Sorted en met dank aan partners Domus Nova Ibiza, Sal de Ibiza en Moose drinks.

Vogue cultuuragenda: week 26 2017

 

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Vogue.nl.
Dit vinden wij jammer, want Vogue.nl is mede dankzij deze advertenties gratis toegankelijk.
Wil je een uitzondering maken voor Vogue.nl, of meer lezen over hoe wij met advertenties omgaan?
Klik dan hier. Veel dank!

Maak een uitzondering voor Vogue.nl > Sluiten