Vogue
Golden Goose en kunstcollectief New York Sunshine werken samen voor Biënnale van Venetië

cultuur

Golden Goose en kunstcollectief New York Sunshine werken samen voor Biënnale van Venetië

Datum
Auteur
Door de redactie
Golden Goose Deluxe Brand

Op de Biënnale van Venetië presenteert het Italiaanse luxemerk Golden Goose Deluxe Brand (GGDB) dit jaar diens samenwerking met kunstcollectief New York Sunshine. Verschillende werken worden getoond om de geschiedenis van het merk te vieren.

Kunstige basketbalring

In de artistieke video's "Golden Ratio" en "Regulation Height" zie je een betonnen beeld in stervorm dat wordt stukgeslagen met een voorhamer en een basketbalring met spiegelglas die uit de kanalen van Venetië wordt gevist. 'NYS creëert kunst die deel uitmaakt van het leven. En die moet worden geleefd, gebruikt en misbruikt. We staan volledig achter hun standpunt. Mode is voor ons een onderdeel van het leven', legt GGB uit. 

Nieuwe kicks

Daarbij worden ook de nieuwe sneakers van GGDB voorgesteld. De STARDAN-sneakers zijn een hommage aan het vakmanschap van het merk en het Amerikaans basketbal. De eerste van de vijf kleurencombinaties wordt op 12 juli gelanceerd en zijn exclusief verkrijgbaar online en in de GGDB-flagshipstore in Londen. In de aankomende maanden worden de andere kleurencombinaties gelanceerd. 'We houden van crashes, we houden van verrassingen, we houden ervan om regels overboord te gooien, en dit hebben we bij deze opnieuw gedaan', laat het merk weten.

Bekijk hieronder de werken van de Golden Goose Deluxe Brand x New York Sunshine-samenwerking die op de Biënnale van Venetië worden getoond. 

Reese Witherspoon gaat Oprah achterna en komt met eigen interviewprogramma

 

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Vogue.nl.
Dit vinden wij jammer, want Vogue.nl is mede dankzij deze advertenties gratis toegankelijk.
Wil je een uitzondering maken voor Vogue.nl, of meer lezen over hoe wij met advertenties omgaan?
Klik dan hier. Veel dank!

Maak een uitzondering voor Vogue.nl > Sluiten