Vogue
Gucci viert hedendaagse kunst in Parijse parkeergarage tijdens Paris Internationale

cultuur

Gucci viert hedendaagse kunst in Parijse parkeergarage tijdens Paris Internationale

Datum
Auteur
Zoe Rosielle
Gucci by Julio Piatti

De Parijse kunstweek is officieel van start met de opening van de Parijse kunstbeurs met de beste naam denkbaar, Aaaahhh!!! Paris Internationale. Deze hedendaagse kunstbeurs wordt dit jaar voor de derde keer georganiseerd, voor het eerst gesponsord door modehuis Gucci, en staat bekend als het jongere, hippere, minder stijve zusje van FIAC, de officiële, internationale kunstbeurs van Parijs. 

Voor deze derde editie verruilde Paris Internationale Avenue d’Iéna voor een verlaten, multi–storey parkeergarage in de Haut–Marais, dat vroeger het hoofdkwartier van Libération huisde, de Parijse krant mede-opgericht door Jean-Paul Sartre in 1973 in de nasleep van de Parijse protestbewegingen van mei 1968. De acht verdiepingen tellende parkeertoren mag er dan industrieel en kil uitzien, het fenomenale uitzicht dat het biedt over de stad is dat allerminst. 'We wilden een alternatief project neerzetten, op een ongebruikelijke locatie, om mensen kunst op een andere manier te laten zien,' aldus co-directeuren Silvia Ammon en Clément Delépine. 

Met de Eiffeltoren, Sacre Coeur en de Notre Dame op de achtergrond presenteren 55 jonge galeries uit negentien verschillende landen hun aanstormende talenten. 'Paris Internationale richt zich op het vieren van werk van een jongere generatie kunstenaars en galeries. De samenwerking met Gucci kwam heel natuurlijk tot stand omdat we beide zeer geïnteresseerd zijn in opkomend talent en het steunen van nieuwe creatieve initiatieven.' Dankzij Gucci was er dit jaar ook ruimte voor een avond met performances. De beurs is tot en met zondag 22 oktober te bezoeken in de Rue Beranger, om de hoek van de Place de la République. Dus haal je niet-kunstminnende vrienden over Galeries Lafayette en Boulevard Haussmann links te laten liggen en dompel je onder in een Parijse parkeergarage voor een flinke injectie Aaaahhh!!! Paris

Paris Internationale 2017, 18 – 22 oktober. 11, Rue Beranger 75003 Parijs.

Dit is de favoriete Disney-film van Prins George

 

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Vogue.nl.
Dit vinden wij jammer, want Vogue.nl is mede dankzij deze advertenties gratis toegankelijk.
Wil je een uitzondering maken voor Vogue.nl, of meer lezen over hoe wij met advertenties omgaan?
Klik dan hier. Veel dank!

Maak een uitzondering voor Vogue.nl > Sluiten