Vogue
De IKEA collectie speciaal voor honden en katten is nu eindelijk in Nederland verkrijgbaar

cultuur

De IKEA collectie speciaal voor honden en katten is nu eindelijk in Nederland verkrijgbaar

Datum
IKEA

Hoe lief is dit? Vanaf april is er in Ikea een speciale collectie voor honden en katten verkrijgbaar; de LURVIG collectie. In samenwerking met dierenspecialisten heeft de meubelgigant bedjes, manden, halsbanden, voerbakken en speeltjes voor je huisdieren ontwikkeld. De lijn werd eerder al gelanceerd in 5 andere landen, maar nu is LURVIG eindelijk in Nederland verkrijgbaar.

Kattig gedrag

Bij het ontwerpen van Ikea's LURVIG-collectie is gekeken naar de behoeftes en het gedrag van de dieren, bijvoorbeeld hoe ze slapen, eten en spelen. 'Katten hebben speciale textielen/texturen nodig, geur is heel belangrijk, en ze willen een gezellig donker, afsluitbaar plekje hebben. In tegenstelling tot honden die het prima vinden languit op de bank te liggen, willen katten graag een eigen plekje,' vertelt Ikea’s Barbara Scäfer in de bijbehorende video.

Opvouwbare krabpaal

Opvallende items zijn het kattenhuisje dat precies in de welbekende KALLAX serie past, en een mandje dat op drie verschillende manieren te vouwen is. Ook  de krabpaal die om elke tafelpoot past lijkt ons gouden uitvinding. Vanaf april is LURVIG verkrijgbaar bij Ikea Amsterdam, Zwolle, Utrecht, Breda, Eindhoven, Hengelo, Groningen en Barendrecht, en online op Ikea.nl. Ligt jouw huisdier binnenkort te slapen in een Ikea-mandje terwijl jij je benen omhoog gooit op je Ikea-bank (of yogaat op je Ikea-matje)?

Prins Harry en Meghan Markle’s officiële trouwservies is nu te koop

 

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Vogue.nl.
Dit vinden wij jammer, want Vogue.nl is mede dankzij deze advertenties gratis toegankelijk.
Wil je een uitzondering maken voor Vogue.nl, of meer lezen over hoe wij met advertenties omgaan?
Klik dan hier. Veel dank!

Maak een uitzondering voor Vogue.nl > Sluiten