10-films-om-naar-uit-te-kijken-in-2024-280549
©Niko Tavernise/Metro Goldwyn Mayer Pictures

2024 wordt een topjaar als het gaat om releases op het grote scherm, maar welke films mag je absoluut niet missen? We zetten tien must-sees voor je op een rij.

Films die je wil zien in 2024

Met een stortvloed aan lang uitgestelde blockbusters die eindelijk in de bioscopen zullen verschijnen, belooft 2024 veel goeds. En dan zijn er ook nog een aantal langverwachte sequels en nieuwe aanbiedingen van Oscar-winnende acteurs. (Denk bijvoorbeeld aan Bong Joon-ho’s met sterren bezaaide vervolg op Parasite). Dit zijn de tien films die je dit jaar niet mag missen.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Madame Web

Dakota Johnson en Sydney Sweeney banen zich op spectaculaire wijze een weg naar het Marvel Cinematic Universe in de explosieve actiefilm van SJ Clarkson, waarin de eerste verandert in de titulaire helderziende en de laatste in haar veelbelovende beschermeling. Madame Web is vanaf 15 februari te zien in de bioscoop.

Dune: part 2

Timothée Chalamet rijdt op een zandworm de strijd in, Zendaya slaat haar vijanden tot pulp, Florence Pugh trekt een extravagante maliënkolder aan om een politiek ingestelde prinses te spelen, Austin Butler speelt de rol van de brutale slechterik – het volgende deel van Denis Villeneuve’s meeslepende sciencefictionfilmsaga belooft een hel te worden. Dune: part 2 is vanaf 29 februari te zien in de bioscoop.

 

Mickey 17

Eindelijk is de terugkeer van Parasite-regisseur Bong Joon-ho hier. In deze verbijsterende thriller belichaamt Robert Pattinson een ruimtereiziger op een dodelijke missie. Ook te zien in de film zijn onder meer Steven Yeun, Naomi Ackie, Toni Collette en Mark Ruffalo. Mickey 17 is vanaf 29 maart te zien in de bioscoop.

Challengers

De andere release met Zendaya die dit voorjaar de bioscoop in vuur en vlam zal zetten? Deze romance van Luca Guadagnino, waarin ze de rol speelt van een meedogenloze tenniscoach, samen met Mike Faist als haar Grand Slam-kampioen-echtgenoot en Josh O’Connor als zijn nieuwste tegenstander. Met die laatste deelt het paar een ingewikkelde geschiedenis. Challengers is vanaf 24 april te zien in de bioscoop.

Furiosa: A Mad Max Saga

Bijna tien jaar na zijn post-apocalyptische Mad Max: Fury Road is George Miller terug met een zenuwslopende prequel, waarin Anya Taylor-Joy centraal staat als een jongere versie van de toekomstige oorlogskapitein die eerder tot in perfectie werd gespeeld door Charlize Theron. Furiosa: A Mad Max Saga is vanaf 22 mei te zien.

Beetlejuice 2 

Winona Ryder, Catherine O’Hara en Michael Keaton zijn terug in hun rollen in de klassieker van Tim Burton uit 1988. Voor het langverwachte vervolg worden ze vergezeld door een ondersteunende cast met grote namen, waaronder Jenna Ortega, Monica Bellucci en Willem Dafoe. Beetlejuice 2 is vanaf 5 september te zien in de bioscoop.

Joker: Folie à Deux

Nadat zijn voorganger meer dan een miljard dollar verdiende en de hoofdrol een Oscar voor beste acteur verdiende, zijn de verwachtingen torenhoog voor Todd Phillips’ vervolg op zijn verontrustende psychologische thriller. Dit keer is het – wacht maar – een musical, waarin Lady Gaga de hoofdrol speelt als de excentrieke Harley Quinn naast de belegerde Joker van Joaquin Phoenix. Ja, echt. Joker: Folie à Deux is vanaf 3 oktober te zien in de bioscoop.

Gladiator 2

Op de hielen van Napoleon komt nog een grote historische blockbuster van Ridley Scott: het verhaal van Lucius Verus, de neef van Commodus van Joaquin Phoenix die eerder als kind werd gezien in Gladiator uit 2000. Verus wordt gespeeld door Paul Mescal, die een geweldig ensemble leidt waarin ook Pedro Pascal, Denzel Washington en Joseph Quinn van Stranger Things te zien zijn. Gladiator 2 is vanaf 22 november te zien in de bioscoop.

Wicked: Part 1

Deze versie op groot scherm van de enorm succesvolle musical wordt in twee delen uitgebracht – de tweede film volgt op 26 november 2025. In de film speelt onder meer Jon M Chu (bekend van Crazy Rich Asians, In the Heights). Ariana Grande speelt Glinda, de goede heks. En Cynthia Erivo is te zien als Elphaba, de boze heks van het westen. Dan heb je nog Fiyero, gespeeld door Jonathan Bailey, Michelle Yeoh speelt Madame Morrible en Jeff Goldblum als de tovenaar zelf. Wicked: Part 1 is vanaf 28 november te zien in de bioscoop.​

Nosferatu 

Voor deze sfeervolle hervertelling van FW Murnau’s gothic horror uit 1922 heeft Robert Eggers een formidabele line-up samengesteld: Bill Skarsgård neemt de leiding als de vampier Graaf Orlok, terwijl Lily-Rose Depp, Emma Corrin, Aaron Taylor-Johnson, Willem Dafoe en Nicholas Hoult schitteren als degenen wier leven op zijn kop wordt gezet door zijn aankomst in een slaperig Duits stadje aan het begin van de 19e eeuw. Nosferatu is vanaf 25 december te zien in de bioscoop.

Dit artikel werd oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.